Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

ΙΟΒΕ: Νέο ιστορικό χαμηλό της καταναλωτικής εμπιστοσύνης

Στις -76,8 μονάδες διαμορφώθηκε ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης τον Ιούλιο σημειώνοντας δεύτερο διαδοχικό χαμηλό ρεκόρ από τις -75 μονάδες που ήταν τον Ιούνιο και καθιερώνοντας τους Έλληνες ως τους πιο απαισιόδοξους σε όλη την Ευρώπη.




Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας του Ινστιτούτου Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), οι Έλληνες καταναλωτές παραμένουν εξαιρετικά δύσπιστοι για τις δυνατότητες εξόδου της ελληνικής οικονομίας από την κρίση. Η απαισιοδοξία αυξάνεται περισσότερο σχετικά με τα οικονομικά του νοικοκυριού τους, με κυρίαρχη την ανησυχία και την ανασφάλεια για την απώλεια της εργασίας τους και τη συνεχιζόμενη μείωση του διαθέσιμου εισοδήματός τους.

Σταθερά χαμηλός παραμένει και ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα ο οποίος ενισχύθηκε οριακά τον Ιούλιο και διαμορφώθηκε στις 70,9 μονάδες.

Αρνητικές επίσης είναι οι προβλέψεις των επιχειρήσεων για την απασχόληση. Αναλυτικά, στη βιομηχανία, το 22% των επιχειρήσεων προβλέπει μείωση των θέσεων εργασίας. Το ίδιο εκτιμάει το 79% των επιχειρήσεων στις κατασκευές. Με αρνητικό πρόσημο είναι οι προβλέψεις για απασχόληση και στο λιανικό εμπόριο με το σχετικό ισοζύγιο να παραμένει στις -25 μονάδες ενώ στον τομέα των υπηρεσιών διαμορφώνεται στις -20 μονάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com