Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Επιμένει στις δηλώσεις του περί λευκής απεργίας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

«Η λευκή απεργία δεν είναι δικαίωμα» επανέλαβε ο Ηλίας Μόσιαλος τονίζοντας ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι που δεν εισπράττουν υπονομεύουν το δημοσιονομικό πρόγραμμα και δημιουργούν πρόβλημα στη χώρα. Πρόσθεσε δε ότι τα πειθαρχικά που θα επιβάλλουν κυρώσεις στους παρανομούντες θα αλλάξουν και οι παραβάσεις θα κρίνονται με βάση την αναλογικότητα. Επίσης αναφέρθηκε και στην απεργία των ιδιοκτητών ταξί λέγοντας ότι «έχουν υπερβεί κάθε όριο της ελληνικής οικονομίας» και κατηγόρησε τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντώνη Σαμαρά ότι καθυστέρησε να πάρει θέση κατά της απεργίας.



Όσον αφορά στο δημόσιο τομέα, είπε ότι αυτός πρέπει να γίνει αποδοτικός, να εισπράττει, για να δουλεύουν σωστά τα νοσοκομεία και τα σχολεία.

"Στην προσπάθεια αυτή χρειαζόμαστε συναίνεση...πρέπει να σπάσει το πελατειακό και κομματικοκρατικό σύστημα και να αξιοποιηθούν τα καλύτερα στελέχη" είπε, ενώ ερωτηθείς για την ΕΡΤ, απάντησε ότι υπάρχει ευρύτερος σχεδιασμός που θα συμπεριλάβει όλα τα δημόσια ΜΜΕ, με στόχο μια μεγάλη αναδιοργάνωση και την εξεύρεση μιας ενιαίας λύσης.

Υπογράμμισε δε, ότι προς το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, θα ανακοινώσει τις βασικές κατευθύνσεις αυτής της λύσης, ενώ τοποθέτησε τις νομοθετικές ρυθμίσεις προς το τέλος Αυγούστου.

Σχολιάζοντας την απεργία των ιδιοκτητών ταξί μεταξύ άλλων είπε ότι οι ιδιοκτήτες έχουν υπερβεί κάθε όριο της ελληνικής οικονομίας και του τουρισμού και επέρριψε πολιτικές ευθύνες επικρίνοντας προσωπικά τον αρχηγό της ΝΔ ότι καθυστέρησε να πάρει θέση κατά της απεργίας.

"Κατεύθυνσή μας, είναι να απαλείψουμε τα κριτήρια που κρατούν κλειστό το επάγγελμα και συντηρούν την αδιαφάνεια και τα κληρονομικά δικαιώματα και να προχωρήσουμε στην ποιοτική αναβάθμιση του επαγγέλματος, το οποίο αποτελεί συστατικό μέρος του τουρισμού και της επιχειρηματικότητας. Οι όροι είναι σαφείς" επισήμανε και κάλεσε τη ΝΔ να συμμετάσχει στις διαδικασίες για την οριστική ρύθμιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com