Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

«Στοπ» ΕΟΦ στις διαφημίσεις για το όζον

Στο πλαίσιο της προστασίας της δημόσιας υγείας, ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) προχώρησε στην απαγόρευση διαφήμισης κάθε είδους συσκευής παραγωγής όζοντος και κάθε σχετικού εντύπου που συνοδεύει τα προϊόντα αυτά.



Η απόφαση του ΕΟΦ, σύμφωνα με την ανακοίνωση του, βασίζεται στο σκεπτικό ότι οι διαφημίσεις των συσκευών παραγωγής όζοντος περιλαμβάνουν ισχυρισμούς οι οποίοι προσδίδουν στο παραγόμενο οζονοποιημένο νερό θεραπευτικές ή προφυλακτικές ιδιότητες έναντι των ασθενειών. «Οι ισχυρισμοί αυτοί εμπίπτουν στον ορισμό του φαρμάκου και η διάθεσή των σχετικών προϊόντων στην αγορά προϋποθέτει τη χορήγηση άδειας κυκλοφορίας φαρμάκου από τον ΕΟΦ».

Όπως τονίζει ο οργανισμός, τέτοια άδεια δεν έχει χορηγηθεί έως σήμερα, και επομένως δεν είναι γνωστές οι επιδράσεις των προϊόντων αυτών στον ανθρώπινο οργανισμό. Ο ΕΟΦ έχει ήδη ξεκινήσει διαδικασία, σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, για αθέμιτες εμπορικές πρακτικές και διερευνά με τις συναρμόδιες αρχές το ενδεχόμενο λήψης επιπλέον μέτρων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com