Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Παρουσιάστηκε το ηλεκτρονικό τιμολόγιο

Τέλος στα “χάρτινα” τιμολόγια επιχειρεί να βάλει η κυβέρνηση με την καθιέρωση του ηλεκτρονικού τιμολογίου, τις βασικές αρχές του οποίου παρουσίασαν σε κοινή συνέντευξη τύπου οι υπουργοί Ανάπτυξης, Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης.



Θα είναι υποχρεωτικό για τις συναλλαγές με το Δημόσιο και τονίζεται ότι στη συνέχεια θα επεκταθεί και στις υπόλοιπες συναλλαγές. Με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι εκμηδενίζεται η δυνατότητα έκδοσης εικονικών στοιχείων.

Ενέργειες που θα το συνοδεύουν είναι η κοινή καταγραφή όλων των στοιχείων των φορολογούμενων σε ένα μητρώο και η καθιέρωση της ηλεκτρονικής πληρωμής. Σύμφωνα με την παρουσίαση, μπορεί να φέρει μείωση κόστους κατά 1 δισ. ευρώ το χρόνο.

Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έχει ως εξής:

• Μέχρι το Σεπτέμβριο 2011, θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση κοινωνικούς εταίρους το ενιαίο πρότυπο ηλεκτρονικού τιμολογίου

•Δράσεις ενημέρωσης και διάδοσης της ηλεκτρονικής τιμολόγησης βήμα έως το τέλος του χρόνου

•Υποχρεωτική εφαρμογή της ηλεκτρονικής τιμολόγησης στις συναλλαγές των επιχειρήσεων με το δημόσιο (Business to Government – B2G)

•Καθιέρωση της ηλεκτρονικής τιμολόγησης στις συναλλαγές μεταξύ φορέων του Δημοσίου (Government to Government – G2G)

•Δράσεις κρατικών ενισχύσεων, όπως ένα επιχειρηματικό κουπόνι που θα δίνεται προς τις επιχειρήσεις, ώστε η μετάβαση και η προσαρμογή στο νέο σύστημα να γίνει όσο το δυνατόν πιο ομαλά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com