Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

Το ζήτημα της πριμοδότησης με εκατομμύρια της Proton Bank από το υπουργείο Οικονομικών τα οποία αύξαναν τον πιστωτικό κίνδυνο του Ελληνικού Δημοσίου, η συνεχιζόμενη κόντρα κυβέρνησης και ιδιοκτητών ταξί, η έκθεση του ΟΟΣΑ για την οικονομία και η αποποινικοποίηση της χρήσης ναρκωτικών ουσιών, είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.




"Ε": "Όταν ο υπουργός παρακάμπτει τη νομιμότητα".

"Η Τράπεζα της Ελλάδας είχε εγκρίνει την πώληση του 30% των μετοχών του Λ.Λαυρεντιάδη. Ο Ευαγ.Βενιζέλος επιπλήττει τα στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου που εφαρμόζοντας το νόμο χτυπούν καμπανάκι για την πριμοδότηση της Proton - Αποφεύγοντας να απαντήσει επί της ουσίας, ο υπ. Οικονομικών Ευάγγ. Βενιζέλος επιχείρησε να αντικρούσει τα δημοσιεύματα της «Ε» και να στηρίξει τη «συστημική» λογική του, για την ασφάλεια του τραπεζικού συστήματος, παραμερίζοντας τη νομιμότητα, που επικαλέστηκαν στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Αποφάσισε τη διάσωση της Proton με κάθε κόστος (;). Διόλου τυχαία προέκυψε χθες και τραπεζικός... έρωτας, καθώς η Attica Bank, στην οποία την πλειοψηφία έχουν το Ταμείο Μηχανικών (ΤΣΜΕΔΕ), το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και το Ταμείο Παρακαταθηκών, συμφερόντων Δημοσίου, εκδήλωσε ενδιαφέρον για συνεργασία (!) με την Proton. Οι μηχανικοί εξέφρασαν ήδη την ανησυχία τους για τις διαφαινόμενες εξελίξεις.. ".

Η ΑΥΓΗ: "Κατήφορος αυταρχισμού".

"Αντιμέτωπη με νέα κύματα κοινωνικών κινητοποιήσεων που προκαλεί η πολιτική της, η κυβέρνηση επιχειρεί να περιορίσει το πλαίσιο των δημοκρατικών δικαιωμάτων και να εκφοβίσει προκαταβολικά τους πολίτες".

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Άφησαν ανεκμετάλλευτα 18 δισ. του ΕΣΠΑ!!! ".

"Καταγγελία βόμβα του Αντ.Σαμαρά για την εγκληματική αδιαφορία της κυβέρνησης... Μάταια προσπαθώ 20 μήνες τώρα, να πείσω την κυβέρνηση να βάλει μπροστά τα έργα του ΕΣΠΑ. Η κυβέρνηση αντί να ενεργοποιήσει τους μηχανισμούς, τους αδρανοποίησε".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Βύθισαν τη χώρα στο χάος".

"Ασύλληπτο φιάσκο και πρωτοφανής επίδειξη επικίνδυνης άγνοιας για στοιχειώδη θέματα διακυβέρνησης για ένα νόμο που δεν είχε καμία ισχύ γιατί τα Προεδρικά Διατάγματα έπρεπε να είχαν υπογραφεί έως τις 2 Ιουλίου ".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Αφού θα... χασίς που θα χάσεις. Ο Παπανδρέου λίγο πριν παραδώσει την εξουσία, κάνει το όνειρό του πραγματικότητα: νομιμοποιεί την κάνναβη".

"Μία από τις ελάχιστες εξαγγελίες του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου που γίνονται πράξη θα είναι αυτή για την πλήρη αποποινικοποίηση της χρήσης ναρκωτικών ουσιών".

ΕΘΝΟΣ: "Μικροσκόπιο στα μισθολόγια των δήμων".

"Αδρές αμοιβές μεγαλύτερες ακόμα και από τους Γενικούς Γραμματείς των υπουργείων, εισπράττουν υπάλληλοι δημοτικών επιχειρήσεων. Το θέμα έχει εντοπιστεί από την κυβέρνηση. Διενεργείται λεπτομερής έρευνα στις μισθολογικές καταστάσεις των δήμων".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Μεγάλος αδελφός και από την αστυνομία".

"Ο άλλοτε σοσιαλιστής και... αγωνιστής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής προχωρά στην εγκατάσταση καμερών βιντεοσκόπησης σε περιπολικά και μηχανές της Ελληνικής Αστυνομίας".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Εκτέλεσαν τον Ραγκούση στη Βουλή, Κακλαμάνης, Βάσω, Κατσέλη".

"Ομαδικά πράσινα πυρά κατά του υπουργού Υποδομών για τους ταξιτζήδες. Αποκαλυπτικοί διάλογοι και δηλώσεις του υπουργού Υποδομών με τους κορυφαίους του ΠΑΣΟΚ και το έντονο φραστικό επεισόδιο με τη Βάσω Παπανδρέου".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Πράσινα STAGE για 55.000 προσλήψεις μέσω... ΜΚΟ".

"Εργασιακός μεσαίωνας Παπανδρέου με πρόφαση την κοινωνική οικονομία. Δημιουργούν νέες στρατιές συμβασιούχων για τις ανάγκες των ΟΤΑ. Θα προσλαμβάνονται από Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις για να δουλεύουν ως καθαριστές σε δήμους. 5μηνες συμβάσεις με μισθό 625 ευρώ για νέους εως 35 ετών".

ΕΣΤΙΑ: "Εθισμός στον παραλογισμό".

"Οι ξένοι τουρίστες που έρχονται στην Ελλάδα λογικά πρέπει να θεωρούν ότι έχουμε παραφρονήσει. Προσπαθούν να καταλάβουν γιατί συμβαίνει ό,τι συμβαίνει αλλά ποιος και πως να τους το εξηγήση; Την μια ημέρα κάποιοι παρεμποδίζουν τη διακίνησή τους σε λιμάνια και αεροδρόμια. Την επομένη αποκλείουν μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους. Και την τρίτη κλείνουν τα ταμεία των μουσείων και τους προτρέπουν να τα επισκεφθούν δωρεάν! "

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Επιστροφή φόρου για δωρεές και γονικές παροχές".

"Στα γκισέ των ΔΟΥ για επιστροφή χρημάτων θα κληθούν όσοι ιδιοκτήτες είχαν καταβάλει φόρο για δωρεά ή γονική παροχή για την απόκτηση πρώτης κατοικίας, αντικειμενικής αξίας άνω των 200.000 ευρώ ".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Μήνυμα ελπίδας από τον ΟΟΣΑ".

"Βελτίωση βασικών δεικτών ανταγωνιστικότητας διαπιστώνει η θετική έκθεση του ΟΟΣΑ για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, η οποία προβλέπει ανάκαμψη από το 2012".

Η ΝΙΚΗ: "2035 Μία ολόκληρη γενιά χαμένη στο χρέος".

"Τουλάχιστον 20 χρόνια θα χρειαστούμε για να βγούμε από την κρίση. Εντυπωσιακά τα στοιχεία που παρουσιάζονται στην έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης κάνουν λόγο για ένα Γολγοθά των Ελλήνων που θα χρειαστούν δύο δεκαετίες και μια χαμένη γενιά προκειμένου το χρέος να επιστρέψει σε βιώσιμα επίπεδα".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Λάδι στη φωτιά από Ραγκούση".

"Δεν πρόκειται να υποκύψουμε σε πιέσεις και εκβιασμούς, η απελευθέρωση θα προχωρήσει με όρους και κανόνες μέσα από διάλογο, δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών Γιάννης Ραγκούσης, ενημερώνοντας χθες την επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Δημαγωγούν για τον τουρισμό στερούν τις διακοπές για το λαό".

"Κάθε φορά που γίνονται λαϊκές κινητοποιήσεις (εργαζομένων στον τουρισμό, ναυτεργατών, ταξιτζήδων κα) το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και ο ΛΑΟΣ επιδιώκουν να τις τσακίσουν με πρόσχημα τον τουρισμό, την ίδια στιγμή που ο λαός εξαιτίας της πολιτικής τους περνάει μαύρο καλοκαίρι και δεν μπορεί να πάει διακοπές".

ΤΑ ΝΕΑ: "Ναρκωτικά:αλλάζουν όλα! ".

"Τολμηρές νομοθετικές μεταρρυθμίσεις περιλαμβάνονται στο νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τα ναρκωτικά. Για πρώτη φορά προτείνεται η αποποινικοποίηση της χρήσης ναρκωτικών ουσιών. Δεν θα μπαίνουν στη φυλακή όσοι είναι αποδεδειγμένα χρήστες".

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ:"Με τους ταξιτζήδες Μετωπική.... κι όποιος αντέξει".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Συγχωνεύσεις σχολείων κλείσιμο ΑΕΙ και ΤΕΙ".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "ΟΟΣΑ: Άρση μονιμότητας σε νεοπροσλαμβανόμενους".

"Επιστροφή στην ανάπτυξη το 2012 προβλέπει η έκθεση του Οργανισμού Συνεργασίας και Ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία που συνιστά άρση της μονιμότητας για τους νεοπροσλαμβανόμενους υπαλλήλους στο Δημόσιο και σύνδεση της αμοιβής με την παραγωγικότητα για τους παλαιούς εργαζόμενους".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Η Ελλάδα μπορεί, αρκεί να τολμήσει".

"Με την επισήμανση ότι καμιά χώρα του ΟΟΣΑ δεν έχει επιτύχει τέτοιου εύρους δημοσιονομική προσαρμογή τις τελευταίες δεκαετίες ο γγ του Οργανισμού Αν.Γκουρία, έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία".

ΚΕΡΔΟΣ: "Ανάπτυξη από το 2012".

"Εύσημα από τον ΟΟΣΑ αλλά και έμφαση σε μεταρρυθμίσεις και φοροδιαφυγή. Το χρέος κάτω από το 60% του ΑΕΠ στα επόμενα 20 χρόνια. Το νέο πακέτο δίνει τον χρόνο που χρειάζεται για τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Έξοδος από την ύφεση αλλά πρόσθετα μέτρα".

"Νέο κύκλο επώδυνων μέτρων συστήνει ο ΟΟΣΑ, με μείωση του αφορολόγητου ορίου κάτω από τις 8.000 ευρώ περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, λίστες φοροφυγάδων και κατάργηση του συντελεστή ΦΠΑ 6,5%. ".



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com