Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Πέρασε επί της αρχής το πολυνομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ

H αντιπαράθεση για το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών συνεχίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, αν και υπερψηφίστηκε επί της αρχής.




Ο Θ. Καράογλου, από τη Ν.Δ. προέβλεψε πως θα υπάρξει «νέο, βαρύτερο πρόστιμο εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης για παραβίαση της κοινοτικής νομοθεσίας για τα τυχερά παίγνια, καθώς 35.000 μηχανήματα βιντεολόττο και καζινομηχανές δίνονται στον ΟΠΑΠ, μια διαδικασία προδήλως αντικοινοτική, που προφανώς εγείρει πολλά ερωτήματα».

Ο Παύλος Μαρκάκης του ΛΑΟΣ σχολίασε για τον ΟΠΑΠ ότι «είναι σίγουρο πως πριμοδοτείτε το Δημόσιο που διαθέτει το 34% των μετοχών, αλλά πριμοδοτείτε και εκείνους που κατέχουν το 66%, κάτι που αγγίζει τα όρια του σκανδάλου. Στο Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, λέτε πως θα πουλήσετε τον ΟΠΑΠ μέχρι το τέλος του χρόνου και γι’ αυτό θα βρείτε τότε ως νέα δικαιολογία την εξασφάλιση της 7ης δόσης».

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης του ΣΥΡΙΖΑ καταφέρθηκε κατά του εισηγητή του ΠΑΣΟΚ, Δ. Λιντζέρη, υπενθυμίζοντας πως «για το νομοσχέδιο Παπακωνσταντίνου έλεγε στο ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ, πως «καζινοποιεί τη χώρα» με 30.000 «φρουτάκια» και τώρα πανηγυρίζει για το νομοσχέδιο με τα 35.000».

O υπουργός Οικονομικών, σχετικά με τον ΟΠΑΠ, ανέφερε στην ομιλία του πως " Ξέρω τις επιφυλάξεις ότι ο ΟΠΑΠ είναι υπό τον έλεγχο συγκεκριμένης επιχείρησης, ότι υπάρχει ο κίνδυνος αυτός ο έλεγχος να επεκταθεί και στα νέα παιχνίδια. Θα προστεθούν τώρα, μέχρι το τέλος της συνεδρίασης, διατάξεις που αποσαφηνίζουν πλήρως τα ζητήματα αυτά. Το λογισμικό των υπαρχόντων παιχνιδιών δεν θα έχει καμία σχέση με το νέο λογισμικό, δεν θα υπάρχει ο ίδιος τεχνολογικός πάροχος, απλώς θα υπάρχει η υποχρέωση καθενός που εντάσσει το δικό του λογισμικό να παρέχει τη δυνατότητα απευθείας, online παρακολούθησης και στο ελληνικό δημόσιο και στην Επιτροπή Ελέγχου Παιγνίων. Να μπορεί το Υπουργείο Οικονομικών να ελέγχει κάθε μηχάνημα, όπως πρέπει να ελέγχει και κάθε ταμειακή μηχανή και κάθε μηχανή που πουλάει καύσιμα στη χώρα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com