Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

Η άρνηση του υπουργού Οικονομικών να απαντήσει χθες στη Βουλή για το «συγχωροχάρτι» που απαλλάσσει αναδρομικά τον ίδιο και όλους όσους διετέλεσαν υπουργοί Οικονομικών από το 1997, για κατά παρέκβαση πριμοδοτήσεις τραπεζών, η συνεχιζόμενη απεργία των ιδιοκτητών ταξί, η αντιπαράθεση κυβέρνησης και συνδικάτων για το νέο καθεστώς οργάνωσης και λειτουργίας στο Δημόσιο, καθώς και οι αναταράξεις στην οικονομία της ευρωζώνης- και στα διεθνή χρηματιστήρια, είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.




"Ε": "Η αλήθεια πνίγηκε σε ύβρεις".

"• Λασπολογία Βενιζέλου για τις αποκαλύψεις της «Ε» • Αφεση σε υπουργούς, από την υπόθεση Proton μέχρι το 1997! • Ομοβροντία από Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜ.ΑΡ., στήριξη από ΛΑΟΣ - Με κρεσέντο κινδυνολογίας για το τραπεζικό σύστημα της χώρας, σε πολύ υψηλούς τόνους σύγκρουση με την αντιπολίτευση και λασπολογώντας κατά της «Ελευθεροτυπίας», ο Ευάγγ. Βενιζέλος επιχείρησε να διαφύγει από τις πολιτικές κατηγορίες τών -πλην ΛΑΟΣ- κομμάτων στη Βουλή για τους χειρισμούς του σε σχέση με την Proton Bank. Παραποιώντας σκοπίμως τα δημοσιεύματα της «Ε», προσπάθησε να εμφανίσει την εφημερίδα ότι βάλλει κατά του συνόλου του τραπεζικού συστήματος, απέφυγε επιμελώς να απαντήσει επί της ουσίας ποιος είναι ο λόγος που έφερε ρύθμιση που απαλλάσσει αναδρομικά τον ίδιο και όλους όσοι διετέλεσαν υπουργοί Οικονομικών από το 1997, για κατά παρέκβαση πριμοδοτήσεις τραπεζών.".

Η ΑΥΓΗ: "Σύνδρομο Ελλάδας χτυπάει την Ευρώπη".

"Οι αγορές επιτίθενται στην Ευρώπη βλέποντας την ηγεσία της αδύναμη να αντιμετωπίσει με σοβαρό τρόπο την κρίση, που διαχέεται ταχύτατα σε όλο και περισσότερες χώρες".

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Όργιο του ΠΑΣΟΚ με κομματικές προσλήψεις".

"Ενας στους δύο νέους είναι άνεργος... Αποκαλυπτική επίθεση από τη ΝΔ. Πράσινοι βουλευτές στήνουν δικές τους ΜΚΟ για να βολεύουν ημετέρους! ".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Χρεωκοπεί η Ιταλία διαλύεται η Ευρωζώνη".

"Επιστροφή στην δραχμή η μόνη λύση για την σωτηρία της Ελλάδας. Καταρρέουν τα ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια, "κόκκινος" συναγερμός στις Βρυξέλλες".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Άεργος υπουργός με εισόδημα 565 ευρώ το μήνα πριν εκλεγεί βουλευτής".

"Το θαύμα του (εξ Ημαθίας) Άγγελου Τόλκα, που δήλωσε 3.620 ευρώ το 2007 και 6.784 ευρώ το 2008, με τα οποία κατάφερε να ζήσει, να κάνει δύο προεκλογικές εκστρατείες και να του μείνουν χρήματα για να παντρευτεί".

ΕΘΝΟΣ: "Πόλεμος για τη μονιμότητα στο Δημόσιο".

"Σε μετωπική σύγκρουση εξελίσσεται η αντιπαράθεση κυβέρνηση και συνδικάτων για το νέο καθεστώς οργάνωσης και λειτουργίας στο Δημόσιο. Στις αντιδράσεις της ΑΔΕΔΥ το κυβερνητικό επιτελείο απαντά. Εγείρει θέμα άρσης της μονιμότητας για όσους παραμένουν αργόμισθοι , κάνουν λευκή απεργία ή απέχουν από ανειλημμένες υποχρεώσεις κοινωνικού χαρακτήρα όπως είναι οι υπηρεσίες Υγείας".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Όπου να ναι θα... σιωπήσουν και οι καμπάνες".

"Είναι πλέον σαφές στους χριστιανούς της χώρας μας, ότι θα πρέπει να ετοιμάζονται να λατρεύουν τον Χριστό... σε κατακόμβες ".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Βόμβα Καρατζαφέρη: δεν έχει βγει στη σύνταξη ο Καραμανλής".

"Πλέκει το εγκώμιο Βενιζέλου και δεν τον αποκλείει για επικεφαλής σε περίπτωση οικουμενικής. Υποστηρίζει ότι ο Αντώνης Σαμαράς μαθαίνει από τα λάθη του και στέλνει τη Ντόρα Μπακογιάννη στην... εξορία της Ευρώπης ".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Παράνομες οι προσλήψεις από την "πράσινη" ΜΚΟ".

"Η προκήρυξη του υπουργείου Εργασίας απαγορεύει κάθε ανάμιξη ΜΚΟ με πολιτικά κόμματα ή παρατάξεις. Αποχωρήσεις μελών από τη ΜΚΟ, με καταγγελίες για αδιαφανείς μεθοδεύσεις. Οργισμένες αντιδράσεις για τα κόλπα του βουλευτή Σερρών Στ.Κουτμερίδη από συναδέλφους του στο ΠΑΣΟΚ, τη Νομαρχιακή Επιτροπή και δημάρχους του νομού".

ΕΣΤΙΑ: "Ο γεννήτωρ της ανεργίας ".

'Κύριο αντικείμενο της προχθεσινής συνεδριάσεως της Κυβερνητικής Επιτροπής ήταν τα προγράμματα καταπολεμήσεως της ανεργίας.Ο πρωθυπουργός φέρεται ότι εζήτησε από τους υπουργούς την επιτάχυνση όλων των αλλαγών και μεταρρυθμίσεων που έχουν συμφωνηθή σχετικώς "

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Απειλές για απολύσεις στο Δημόσιο".

"Την ώρα που η κυβέρνηση έστελνε τελεσίγραφο στους δημόσιους υπαλλήλους για αύξηση των ωρών εργασίας, ο υπουργός Επικρατείας Ηλίας Μόσιαλος προειδοποίησε ότι δεν θα γίνουν ανεκτές "λευκές απεργίες" στο Δημόσιο "επειδή κόπηκε ένα επίδομα! ".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Ταραχή στις διεθνείς αγορές".

'Με τη μεγαλύτερη ημερήσια απώλεια από το 2009 έκλεισε χθες το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης υπό τον φόβο των αγορών για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας, με επίκεντρο την εξάπλωση της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη ".

Η ΝΙΚΗ: "Ανοίγει μέτωπο με τους δημοσίους υπαλλήλους".

'Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να ξεκαθαρίσει το τοπίο σε δημόσιες υπηρεσίες και οργανισμούς, προειδοποίησε ότι δεν θα δεχθεί αργομισθίες και λευκές απεργίες και ξεκαθάρισε ότι οι περικοπές των επιδομάτων δε σημαίνει λιγότερη εργασία".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Παράθυρο απολύσεων στο δημόσιο".

"Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο απολύσεων στο δημόσιο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Η.Μόσιαλος. Δεν θα δεχθούμε αργομισθίες και λευκές απεργίες επειδή κόπηκε ένα επίδομα και ταυτόχρονα να μιλάμε για εργασιακή εφεδρεία δήλωσε όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες για επικείμενες αντιδράσεις των δημοσίων υπαλλήλων μετά τις νέες περικοπές στα επιδόματά τους ".

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ+13:"Μαύρος Σεπτέμβρης. Καυτός Αύγουστος".

"Άγρια επιδρομή στις τσέπες μας. Μισθοί και συντάξεις και πάλι θύματα του Προκρούστη. "Ελληνικός ιός" απειλεί Ιταλία, Ισπανία και Κύπρο".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Συσκότιση του σκανδάλου για τις αμυντικές προμήθειες".

"ΚΚΕ: πολλές πλευρές που αφορούσαν σε γεγονότα, υπουργικές αποφάσεις, πρέπει να εξεταστούν σε βάθος, για να διερευνηθεί εάν υπάρχουν ποινικές ευθύνες. Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει... ".

ΤΑ ΝΕΑ: "Βόμβα για απολύσεις στο Δημόσιο".

"Βόμβα για απολύσεις στον δημόσιο τομέα -τόσο στον στενό όσο και στον ευρύτερο - πέταξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος. Προειδοποίησε ότι δεν μπορεί να γίνει ανεκτή ούτε η αργομισθία ούτε η λευκή απεργία. Έντονη ήταν η αντίδραση των συνδικαλιστών της ΑΔΕΔΥ ".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Ανάσα για την αγορά τα κρουαζιερόπλοια".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Αγωνιώδης... έκκληση από Μπαρόζο για θωράκιση ΕΕ ".

"Σε αγωνιώδη έκκληση προς τους ευρωπαίους ηγέτες να προφυλάξουν την οικονομική σταθερότητα της ευρωζώνης προχώρησε χθες ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζ.Μ.Μπαρόζο. ".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Κλυδωνίζονται οι αγορές".

"Η ύφεση και η κρίση χρέους επιτείνουν την αβεβαιότητα στην παγκόσμια οικονομία. Επιστρέφουν τα φαινόμενα πανικού σε ΕΕ-ΗΠΑ. Βουτιά στα διεθνή χρηματιστήρια. Νέο ρεκόρ στην τιμή του χρυσού. Διπλό ανάχωμα επιχειρεί να στήσει ο Ζ.Κ.Τρισέ ως απάντηση στις αγορές".

ΚΕΡΔΟΣ: "Επιταχύνεται το ντόμινο κρίσης στην ευρωζώνη".

"Πανάκριβο το χθεσινό τεστ δανεισμού στην Ισπανία. Πρόγραμμα λιτότητας προαναγγέλει ο Μπερλουσκόνι. Ανεπαρκείς αποδεικνύονται οι κινήσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να αποκαταστήσει το κλίμα ηρεμίας στις αγορές, με τις διαβεβαιώσεις του προέδρου της κ.Ζαν Κλοντ Τρισέ ότι η νομισματική αρχή θα συνεχίσει να αγοράζει κρατικά ομόλογα, ώστε να διατηρηθεί η ρευστότητα στο χρηματοπιστωτικό σύστημα ".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ανάγκη συστράτευσης κατά της διεθνούς κρίσης χρέους".

'Επιτακτική είναι πλέον η ανάγκη για συντονισμένη δράση σε διεθνές επίπεδο με στόχο την αποτελεσματική αντιμετώπιση των οξύτατων προβλημάτων χρέους. Σύμφωνα με πληροφορίες, εκπρόσωποι των επτά πλουσιότερων οικονομιών του πλανήτη βρίσκονται σε επικοινωνία σχετικά με τις διαστάσεις που έχει λάβει η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη, ενώ Αμερικανοί αξιωματούχοι ασκούν πιέσεις στους Ευρωπαίους ηγέτες να ενισχύσουν τα κεφάλαια του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com