Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Από 5 έως 16 Σεπτεμβρίου οι Πανελλήνιες για τους Έλληνες του εξωτερικού

Από τις 5 έως και τις 16 Σεπτεμβρίου θα διενεργηθούν σε εξεταστικά κέντρα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη οι εξετάσεις για τους Έλληνες του εξωτερικού, που επιθυμούν να εισαχθούν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα εξετάσεων έχει ως εξής:





Μάθημα Γενικής Παιδείας

Δευτέρα 5-9-2011 Νεοελληνική Γλώσσα

Μαθήματα Κατεύθυνσης

Τρίτη 6-9-2011:

Νεοελληνική Λογοτεχνία Θεωρητικής Κατεύθυνσης
Μαθηματικά Θετικής Κατεύθυνσης

Τετάρτη 7- 9-2011:

Αρχαία Ελληνικά Θεωρητικής Κατεύθυνσης
Βιολογία Θετικής Κατεύθυνσης

Πέμπτη 8-9-2011

Ιστορία Θεωρητικής Κατεύθυνσης
Φυσική Θετικής Κατεύθυνσης

Παρασκευή 9 -9-2011

Λατινικά Θεωρητικής Κατεύθυνσης
Χημεία Θετικής Κατεύθυνσης

Ειδικά μαθήματα

Δευτέρα 12-9-2011 Αγγλικά

Τρίτη 13-9-2011 Γερμανικά

Τετάρτη 14-9-2011 Ελεύθερο Σχέδιο-Ιταλικά - Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων

Πέμπτη 15-9-2011 Γραμμικό Σχέδιο-Ισπανικά

Παρασκευή 16-9-2011 Γαλλικά-Αρμονία

Η εξέταση των μαθημάτων θα ξεκινά στις 3.30 μ.μ εκτός από το Ελεύθερο Σχέδιο και το Γραμμικό Σχέδιο, που η εξέτασή τους θα ξεκινά στις 12.30 μ.μ.. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος ορίζεται σε 3 ώρες, εκτός των μαθημάτων: Ελεύθερο Σχέδιο και το Γραμμικό Σχέδιο για τα οποία ορίζεται σε 6 ώρες και τον Έλεγχο Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων σε 20 λεπτά.Η προσέλευση των υποψηφίων στις αίθουσες εξέτασης θα γίνεται 30 λεπτά τουλάχιστον πριν από την έναρξη των εξετάσεων.

Υγειονομική Εξέταση και πρακτική δοκιμασία για τα ΤΕΦΑΑ

Από τις 12 έως και τις 26 Σεπτεμβρίου θα διενεργηθούν οι υγειονομικές εξετάσεις και τα αγωνίσματα για τα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ). Οι υποψήφιοι θα δηλώσουν τις ημέρες συμμετοχής στις Πρακτικές Δοκιμασίες στο Γραφείο Φυσικής Αγωγής της Δ/νσης Β/θμιας Εκπ/σης, όπου και η έδρα του εξεταστικού κέντρου που εξετάζονται στα λοιπά μαθήματα, σύμφωνα και με τα ειδικά μαθήματα που έχουν επιλέξει.

Εξέταση υποψηφίων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες

Οι υποψήφιοι με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες εξετάζονται, εφόσον έχουν αποστείλει τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά, σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα, τις ίδιες ώρες και στα ίδια μαθήματα από επιτροπή που θα λειτουργήσει στο Βαθμολογικό Κέντρο. Για την παραλαβή του Δελτίου Εξεταζομένου και για τον τόπο εξέτασης, θα λάβουν σχετική ειδοποίηση πριν την έναρξη των εξετάσεων από τη Δ/νση Οργάνωσης και Διεξαγωγής Εξετάσεων.

Εξεταστικά Κέντρα

Οι εξετάσεις σ’ όλα τα μαθήματα, θα διενεργηθούν στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη σύμφωνα με τη δήλωση του κάθε υποψηφίου. Οι εξετάσεις στο μάθημα της Αρμονίας θα πραγματοποιηθούν στο εξεταστικό κέντρο της Αθήνας, ενώ οι εξετάσεις του Ελέγχου Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων θα διενεργηθούν στο κτήριο του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, οδός Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι.

Τα εξεταστικά κέντρα θα λειτουργήσουν:

1) Στην Αθήνα, στο Πειραματικό Γυμνάσιο και Πειραματικό Γενικό Λύκειο της Βαρβακείου Σχολής (Μουσών και Παπαδιαμάντη, Π. Ψυχικό, τηλ.210 6725413 και 210 6718781), και
2) Στη Θεσσαλονίκη, στο Σχολικό συγκρότημα “ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ” ( Αλ. Παπαναστασίου 13, τηλ. 2310-889916 -17, 2310-889930-31-32)

Οι υποψήφιοι θα παραλάβουν το Δελτίο Εξεταζομένου τους, από το εξεταστικό κέντρο στο οποίο θα προσέλθουν για εξετάσεις, την ημέρα έναρξης των εξετάσεων.

Οδηγίες προς του υποψηφίους

Για την εξέταση στο Γραμμικό Σχέδιο οι υποψήφιοι πρέπει να έxουν μαζί τους πινακίδα σχεδίασης διαστάσεων τουλάχιστον 0,50 Χ 0,70 μ. και τα απαραίτητα για τη σχεδίαση μολύβια, όργανα και υλικά, δηλαδή χαρτί πρόχειρο σχεδίασης, όργανα για σχεδίαση με σινική μελάνη για διαφορετικά πάχη γραμμών, ταυ ή παραλληλογράφο, τρίγωνα σχεδίασης, κοινό υποδεκάμετρο και τα λοιπά αναγκαία μέσα σχεδίασης (διαβήτη, καμπυλόγραμμο, μολύβι, γομολάστιχα, ξύστρα κ.λπ.). Απαγορεύεται, όμως, να χρησιμοποιήσουν συστήματα σχεδίασης, δηλαδή ειδικά εκτυπωτικά μηχανήματα γραφής και σχεδίασης γραμμάτων, ζελατίνες ή μεταλλικά στοιχεία τυποποιημένων γραμμάτων, αυτοκόλλητα (ράστερ, λετρασέτ κ.λ.π.) γραμμάτων ή γραμμοσκιάσεων, μηχανικούς σχεδιαστικούς βραχίονες για τη σχεδίαση γραμμών σε διάφορες κλίσεις, αρθρωτά τρίγωνα μεταβαλλόμενων γωνιών, αρθρωτούς παράλληλους κανόνες, κλιμακόμετρα (υποδεκάμετρα σε διάφορες κλίμακες, ένα: είκοσι, ένα: πενήντα κ.λπ.), υπολογιστικές μηχανές (κομπιούτερς).

Για την εξέταση στο Ελεύθερο Σxέδιο οι υποψήφιοι πρέπει να έxουν μαζί τους πινακίδα σχεδίασης διαστάσεων τουλάχιστον 0,50 Χ 0,70 μ. και τα απαραίτητα για τη σχεδίαση υλικά. Η εξέταση γίνεται με μολύβια. Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν μαζί τους, εκτός από την πινακίδα, μολύβια μαλακά και σκληρά, γομολάστιχα, ξύστρα. Επιτρέπεται η χρησιμοποίηση βελόνας μετρήματος και νήματος στάθμης, ενώ δεν επιτρέπεται η χρησιμοποίηση σπρέι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com