Τρίτη 30 Ιουνίου 2009

«Άδειασαν» το Γ. Σανιδά για τη δικογραφία της Siemens

Απέρριψε το Συμβούλιο Εφετών τις αιτιάσεις Σανιδά και με βούλευμά του άνοιξε το δρόμο, ώστε οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση της Siemens να λάβουν γνώση όλων των στοιχείων της δικογραφίας. Την ίδια στιγμή, οι δύο πρώην ταμίες του ΠΑΣΟΚ, δεν απέκλεισαν στην κατάθεσή τους, το ενδεχόμενο, το ένα εκατομμύριο μάρκα που πήρε από την εταιρεία ο Θόδωρος Τσουκάτος, να κατατέθηκε στο κόμμα τμηματικά.


Μια ημέρα πριν τη συναταξιοδότηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, το Συμβούλιο Εφετών έκρινε ότι ο ανακριτής έχει την υποχρέωση να δώσει όλα τα αντίγραφα της δικογραφίας στους κατηγορούμενους. Η άρνησή του προσκρούει στις διατάξεις του συντάγματος και της ευρωπαϊκής σύμβασης δικαιωμάτων του ανθρώπου, σύμφωνα με το βούλευμα των εφετών.

Όσον αφορά στο ένα εκατομμύριο μάρκα, οι πρώην ταμίες του ΠΑΣΟΚ Σπύρος Αυγερινός και Δήμητρα Παπαχρήστου κατέθεσαν στον εισαγγελέα Παν. Αθανασίου, ότι πολλές φορές μπήκαν στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ χρήματα από τον Θόδωρο Τσουκάτο, αλλά δεν μπορούν να πουν με βεβαιότητα ή να το αποκλείσουν ότι εκεί κατέληξε και το επίμαχο ποσό.

Στο Μόναχο οι Ζαγοριανός και Μπατζιώρας

Εν τω μεταξύ, σήμερα το βράδυ,αναμένεται να αναχωρήσουν για το Μόναχο ο 4ος ειδικός ανακριτής Νίκος Ζαγοριανός και ο εισαγγελέας Εφετών Ευάγγελος Μπατζιώρας, Προϊστάμενος του Τμήματος Εκδόσεων της Εισαγγελιας Εφετών, προκειμένου να έχουν άμεσες επαφές με την γερμανική εισαγγελία, για να επισπεύσουν οι διαδικασίες έκδοσης του Μιχάλη Χριστοφοράκου στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com