Δευτέρα 29 Ιουνίου 2009

Αποχωρούν λόγω συνταξιοδότησης Σανιδάς, Παναγιωτόπουλος και Νικόπουλος

Αλλαγή σκυτάλης θα έχουμε τις επόμενες ημέρες στην ηγεσία της Δικαιοσύνης, καθώς αποχωρούν από τα καθήκοντά τους ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασ. Νικόπουλος και ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Γ. Παναγιωτόπουλος, καθώς και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γ. Σανιδάς, λόγω συνταξιοδότησης. Το υπουργικό συμβούλιο αναμένεται να συνεδριάσει τις επόμενες ημέρες και πιθανότατα στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας για να αποφασίσει ποια θα είναι η νέα ηγεσία της Δικαιοσύνης, καθώς και για την πλήρωση των κενών θέσεων των αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου και του Ελεγκτικού Συνεδρίου, καθώς αποχωρούν επτά λόγω συνταξιοδότησης. Επισημαίνεται ότι για τη θέση του προέδρου του Αρείου Πάγου


επικρατέστερος, σύμφωνα με πληροφορίες, θεωρείται ο αρχαιότερος στην επετηρίδα αντιπρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Γ. Καλαμίδας, ενώ για τη θέση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου το τοπίο είναι ακόμα θολό, καθώς δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα εάν θα προέρχεται από τις τάξεις των εισαγγελέων ή των δικαστών.

Εάν επιλεγεί η πεπατημένη, δηλαδή, ο νέος εισαγγελέας του Αρείου Πάγου να προέρχεται από το χώρο των εισαγγελικών λειτουργών, τότε επικρατέστεροι φέρονται να είναι οι αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου:

Αθ. Κονταξής, Στ. Γκρόζος και Ευτέρπη Κοτζαμάνη. Από το χώρο των δικαστικών λειτουργών επικρατέστεροι θεωρούνται οι αρεοπαγίτες: Βασ. Φούκας και Ιω. Τέντες. Για τις τρεις κενές θέσεις των αντιπροέδρων ως υποψήφιοι φέρονται οι κ. Μ. Γραμματικούδης, Δ. Πατινίδης, Ιω. Ιωαννίδης, Θεοδώρα Γκοΐνη, Β. Λυκούδης και Ιω. Τέντες, εφόσον δεν τοποθετηθεί στη θέση του εισαγγελέα. Στο Συμβούλιο της Επικρατείας επικρατέστεροι για τη θέση του προέδρου είναι οι αντιπρόεδροι, Παν. Πικραμμένος και Ρίζος, με τον πρώτο. Για τις κενές θέσεις των δύο αντιπροέδρων του Ελεγκτικού Συνεδρίου, τέλος, προορίζονται σύμφωνα με πληροφορίες οι κ. Λασκαράτος και Ζυμής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com