Τρίτη 30 Ιουνίου 2009

Ξεκινούν οι εξαγωγές ροδάκινων στη Ρωσία

Ακόμη και αλλοδαπά φορτηγά θα μπορούν να αξιοποιούνται για την μεταφορά των επιτραπέζιων ροδάκινων από την Ελλάδα στη Ρωσία, στις περιπτώσεις που δεν θα επαρκούν τα ελληνικά διαθέσιμα φορτηγά


Σήμερα , η ηγεσία του υπουργείου μεταφορών συμφώνησε με την έκδοση 50 – σε πρώτη φάση - ειδικών αδειών διέλευσης για φορτηγά τρίτων χωρών. Θα αξιοποιηθούν από αύριο κιόλας, σε περίπτωση που δεν επαρκούν τα ελληνικά φορτηγά. Η συμφωνία έκδοσης των ειδικών αδειών επήλθε στη συνάντηση που είχαν το πρωί στην Αθήνα, ο Νομάρχης Ημαθίας, Κώστας Καραπαναγιωτίδης και οι βουλευτές του νομού Μιχάλης Χαλκίδης, Ηλίας Φωτιάδης, Λάζαρος Τσαβδαρίδης και Τάσος Σιδηρόπουλος, με τον υπουργό Μεταφορών, Ευριπίδη Στυλιανίδη και τον γ.γ. Δημήτρη Πλατή.
Οι παραγωγοί επιτραπέζιων ροδάκινων της Ημαθίας αλλά και γειτονικών νομών, όπως Κοζάνης, Πέλλας, Πιερίας ζητούσαν επί ημέρες να δοθεί λύση άμεσα καθώς έβλεπαν την παραγωγή τους να στοιβάζεται στα ψυγεία των συνεταιρισμών, με κίνδυνο να χαλάσει. Είχαν απειλήσει μάλιστα, αν δεν βρεθεί λύση να προχωρήσουν σε αποκλεισμό της Εγνατίας οδού και της σιδηροδρομικής γραμμής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com