Δευτέρα 29 Ιουνίου 2009

Έσοδα 1 δισ. ευρώ προσδοκά η κυβέρνηση από την αξιοποίηση ακινήτων του δημοσίου

Τα ακίνητα του Δημοσίου επιστρατεύει η κυβέρνηση στη δύσκολη μάχη για την αύξηση των κρατικών εσόδων. Από την πώληση και επαναμίσθωση ακινήτων (sale & lease back) η κυβέρνηση προσδοκά έσοδα έως 1 δισ. ευρώ. Η υλοποίηση των σχεδίων θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο, ενώ ήδη παρατηρείται έντονο ενδιαφέρον από ξένους επενδυτές.


εκτιμάται ότι τον Οκτώβριο θα γίνει placement μετοχών και ομολόγων της εταιρείας διαχείρισης ακινήτων, που έχει συστήσει το υπουργείο Οικονομίας και στην οποία μεταβιβάζονται ακίνητα του Δημοσίου.

Έως τότε η Εθνική Τράπεζα, η Eurobank και η Goldman Sachs, σύμβουλοι της εν λόγω εταιρείας, θα έχουν έρθει σε συμφωνία με μεγάλους ξένους επενδυτές, οι οποίοι θα αγοράσουν τις μετοχές και τα ομόλογα που θα έχει εκδώσει η εταιρεία.

Το οικονομικό επιτελείο και οι σύμβουλοι της εταιρείας διαχείρισης έχουν ήδη ολοκληρώσει την επιλογή των ακινήτων. Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες της Ημερησίας, στη λίστα του υπουργείου Οικονομίας περιλαμβάνονται περισσότερα από 25 κυρίως νεόδμητα ακίνητα που στεγάζουν δημόσιες υπηρεσίες, υπουργεία και εφορίες.

Βεβαίως δεν έλλειψαν και τα προβλήματα δεδομένου ότι πολλά ακίνητα δεν είναι «καθαρά», ενώ η κατάσταση περιπλεκόταν και στις περιπτώσεις που ένα δημόσιο κτίριο ήταν ιδιοκτησίας άλλου υπουργείου και απαιτείτο η σύμφωνη γνώμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com