Τρίτη 30 Ιουνίου 2009

Η Cosmote εξαγόρασε τη Zapp στη Ρουμανία

Υπεγράφη την Τρίτη στο Βουκουρέστι η συμφωνία εξαγοράς της παλαιότερης εταιρείας κινητής τηλεφωνίας στη Ρουμανία, Telemobil S.A. (Zapp), από τον όμιλο της Cosmote.

Το τίμημα για την εξαγορά των μετοχών της Zapp αναμένεται να ανέλθει σε περίπου 61 εκ. ευρώ ενώ η Cosmote θα αναλάβει τα δάνεια και τις λοιπές υποχρεώσεις της Zapp, που ανέρχονται σε περίπου 146 εκατ. ευρώ και αφορούν κυρίως στην ανάπτυξη δικτύου 3G και CDMA της εταιρείας.



Το 2008 τα έσοδα της Zapp ανήλθαν σε 61 εκατ. ευρώ ενώ η πελατειακή έχει περισσότερους από 374.000 συνδρομητές συμβολαίου.

Η εξαγορά τελεί, μεταξύ άλλων, υπό την έγκριση των αρμόδιων αρχών της Ρουμανίας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Cosmote, Μιχάλης Τσαμάζ, σχολίασε σχετικά: "Mε τη συμφωνία που υπεγράφη σήμερα, ανοίγει ένας νέος κύκλος ανάπτυξης και διεύρυνσης της πελατειακής βάσης για την Cosmote Ρουμανίας, καθώς η εταιρεία αποκτά άδεια και υποδομές 3ης γενιάς και CDMA που της δίνουν τη δυνατότητα να προσφέρει στη ρουμανική αγορά πρωτοποριακές υπηρεσίες δεδομένων, αλλά και φωνής. Σε μια από τις πιο ανταγωνιστικές αγορές της Ευρώπης, και μόλις σε 3,5 χρόνια λειτουργίας, η Cosmote Ρουμανίας έχει διαγράψει μια εντυπωσιακή πορεία αποδεικνύοντας ότι μπορεί να αξιοποιήσει στο μέγιστο και τη νέα μας αυτή επένδυση".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com