Κυριακή, 28 Ιουνίου 2009

Αναχαίτιση πλοίου με 200 λαθρομετανάστες στην Αυστραλία

Πρόκειται για το 15ο σκάφος με μετανάστες που αναχαιτίζεται ή φθάνει στα παράλια της Αυστραλίας από τις αρχές του έτους.
Το πολεμικό ναυτικό της Αυστραλίας αναχαίτισε πλεούμενο με σχεδόν 200 επίδοξους μετανάστες σήμερα, Κυριακή, στα ανοικτά των βορειοδυτικών ακτών της χώρας, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Μπρένταν Ο' Κόνορ.

Πρόκειται για το 15ο σκάφος με μετανάστες που αναχαιτίζεται ή φθάνει στα παράλια της Αυστραλίας από τις αρχές του έτους.

Σύμφωνα με τον Ο' Κόνορ,


σκάφος του πολεμικού ναυτικού που περιπολούσε στην περιοχή εντόπισε το σκάφος με 194 επιβαίνοντες στα ανοικτά των Νήσων των Χριστουγέννων, περίπου 2.600 χλμ. από την ηπειρωτική Αυστραλία, όπου η κυβέρνηση έχει εγκαθιδρύσει κέντρο κράτησης μεταναστών.

Οι πρόσφατες αφίξεις ώθησαν την αντιπολίτευση να κατηγορήσει την κυβέρνηση των Εργατικών ότι αντιμετωπίζει με «μαλθακότητα» το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης και της προστασίας των συνόρων. Ο Ο' Κόνορ δήλωσε ότι «το γεγονός πως το πλεούμενο αναχαιτίστηκε, καταδεικνύει ότι η πολιτική της κυβέρνησης είναι αποτελεσματική».

«Η κυβέρνηση της Αυστραλίας είναι δεσμευμένη στη σθεναρή φύλαξη των συνόρων και είναι αποφασισμένη να αντιμετωπίσει με τον αποτελεσματικότερο και προσήκοντα τρόπο τους λαθρέμπορους ανθρώπων», είπε.

Δεν αποκάλυψε τις εθνικότητες των επίδοξων μεταναστών στο σκάφος. Οι περισσότεροι από όσους επέβαιναν σε πλεούμενα που αναχαιτίστηκαν εφέτος προέρχονταν από εμπόλεμες ζώνες, όπως αυτές της Σρι Λάνκα, του Αφγανιστάν και του Ιράκ.

Μετά την ανάληψη των καθηκόντων του το 2007, ο πρωθυπουργός Κέβιν Ραντ μετέβαλε εν μέρει την πολιτική που είχε ονομαστεί «Λύση του Ειρηνικού» από τον προκάτοχό του Τζων Χάουαρντ και η οποία προέβλεπε την εξέταση των αιτημάτων υποβολής ασύλου εκτός της Αυστραλίας, σε κέντρο κράτησης στη νήσο Ναούρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

website counter
friend finderplentyoffish.com