Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2009

Διαλύθηκε η Neverland και χάθηκαν τα ζωάκια

Εκτός από τη μουσική του, ο εκλιπών Μάικλ Τζάκσον άφησε πίσω του μια ποικιλία εξωτικών κατοικίδιων, τα οποία έμεναν κάποτε στο παραμυθένιο ράντσο Neverland αλλά έχουν διασκορπιστεί σήμερα σε όλο τον κόσμο. Η τύχη ορισμένων αγνοείται και ο σταρ δέχεται ακόμα επικρίσεις.

«Ακόμα και άνθρωποι που ξεκινούν με τις καλύτερες προθέσεις, όπως σίγουρα έκανε ο Μάικλ Τζάκσον, πολύ συχνά δεν έχουν την ικανότητα να φροντίσουν σωστά αυτά τα ζώα» δήλωσε η Λίσα Ουάτνι, από την οργάνωση PETA για τα αιχμάλωτα εξωτικά ζώα.

«Δυστυχώς, ο Μάικλ Τζάκσον προφανώς συνάντησε οικονομικά προβλήματα που οδήγησαν τελικά στο διασκορπισμό των ζώων του σε όλο τον κόσμο. Ειλικρινά, δεν γνωρίζουμε πού κατέληξαν τα περισσότερα» πρόσθεσε.

Το 2006, η PETA κατήγγειλε


κακομεταχείριση των ζώων στο Neverland, ωστόσο οι αρμόδιες αρχές δεν βρήκαν ενδείξεις για τέτοια προβλήματα.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, ο ζωολογικός κήπος του Τζάκσον περιλάμβανε μεταξύ άλλων δύο τίγρεις, οι οποίες μεταφέρθηκαν σε καταφύγιο της Καλιφόρνια, τέσσερις καμηλοπαρδάλεις, που ζουν σήμερα κάπου στην Αριζόνα, καθώς και πολλά ερπετά και εξωτικά πουλιά.

Οι περιπέτειες του Bubbles

Το πιο διάσημο από τα κατοικίδια του Τζάκσον είναι ο χιμπατζής Bubbles («μπουρμπουλήθρες»), o oποίος γεννήθηκε σε ερευνητικό κέντρο το 1986 και λίγο αργότερα πέρασε στην κατοχή του τραγουδιστή.

Από το 1998 έμενε στο ράντσο Neverland, μέχρι που ο εκκεντρικός σταρ απέκτησε παιδιά και έκρινε ότι ο Bubbles ήταν δυνητικά επικίνδυνος.

Ο Μπομπ Νταν, εκπαιδευτής ζώων για το Χόλιγουντ, ο οποίος φρόντισε τον χιμπατζή πριν και μετά τη διαμονή του στο ράντσο, δηλώνει τώρα στο βρετανικό ταμπλόιντ News of the World ότι ο Τζάκσον θεωρούσε τον Bubbles «το πρώτο του παιδί» και τον επισκεπτόταν συχνά στη νέα του κατοικία, ένα καταφύγιο στην Καλιφόρνια.

Σύμφωνα με παλαιότερα δημοσιεύματα, ο χιμπατζής κοιμόταν σε μια κούνια δίπλα στο κρεβάτι του Τζάκσον και χρησιμοποιούσε ακόμα και την προσωπική τουαλέτα του σταρ (αν και συχνά φορούσε πάνα). To 2003, μετά την απομάκρυνσή του από το Neverland, ο Bubbles φέρεται να επιχείρησε να... αυτοκτονήσει.

Από το 2005, ο χιμπατζής ζει στο Κέντρο Ανθρωποειδών Πιθήκων στη Φλόριντα. Σύμφωνα με τη διευθύντρια του Κέντρου Πάτι Ρέιγκαν, ο Τζάκσον ποτέ δεν επισκέφθηκε εκεί τον Bubbles και δεν του προσέφερε οικονομική στήριξη.

Σήμερα το κέντρο ζητά δωρεές για τη φροντίδα του Bubbles και των άλλων, λιγότερο διάσημων ζωων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

website counter
friend finderplentyoffish.com