Δευτέρα 29 Ιουνίου 2009

Ειδικό φορολογικό καθεστώς για τους αυτοαπασχολούμενους ζητά η ΟΒΣΘ

Την εφαρμογή ειδικού φορολογικού καθεστώτος για τους αυτοπασχολούμενους και τις πολύ μικρές επιχειρήσεις, με μηδενική φορολόγηση για τα τρία πρώτα χρόνια λειτουργίας τους, ιδιαίτερα σε νομούς με μεγάλη ανεργία, ζητά μεταξύ άλλων η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης (ΟΒΣΘ).


Με ψήφισμα που ενέκρινε η γενική συνέλευση και έχει ως αποδέκτες τον πρωθυπουργό, τους αρχηγούς των κομμάτων, τους αρμόδιους υπουργούς και τους βουλευτές, η διοίκηση της Ομοσπονδίας ζητά ακόμη: Μείωση της φορολόγησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ)κάθε μορφή, ισχυρά φορολογικά κίνητρα για τη διατήρηση θέσεων εργασίας στην περίοδο της κρίσης 2009-2010, απλοποίηση και κωδικοποίηση του φορολογικού συστήματος και της φορολογικής νομοθεσίας, κατάργηση του Κ.Β.Σ., κ.α.
Μεταξύ άλλων προτείνει ακόμη: Να μετεξελιχθεί το ΤΕΜΠΜΕ σε ειδική τράπεζα για μικρές επιχειρήσεις, και να γίνει χαρτογράφηση των ΜΜΕ, ώστε να υπάρξουν στοχευμένες πολιτικές ενίσχυσης. Ειδικά για τη Θεσσαλονίκη, ζητά αναβάθμιση των ΔΕΘ-HELEXPO σε έναν ενιαίο και ευέλικτο εκθεσιακό φορέα, η μορφή του οποίου να παραμείνει δημόσια. Ζητά, επίσης, αναβάθμιση του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης και του δήμου, δημιουργία υπηρεσίας «μιας στάσης» για τους αυτοαπασχολούμενους και τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, ένταξη των επιχειρήσεων της Θεσσαλονίκης στη Γ’ ζώνη του αναπτυξιακού νόμου και μείωση δημοτικών τελών έως και στο 50%, στις περιοχές όπου γίνονται έργα του μετρό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com