Τρίτη 30 Ιουνίου 2009

Καταγγελία ρουσφετολογικών προσλήψεων στο υπουργείο Παιδείας

Ο Σύλλογος Μονίμων Υπαλλήλων της Γενικής Γραμματείας Εκπαίδευσης Ενηλίκων, με ανακοίνωσή του, καταγγέλλει την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας (ΥΠΕΠΘ) και της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης (ΓΓΔΒΜ), ότι έχουν δρομολογήσει παράτυπες διαδικασίες για την πλήρωση 28 θέσεων στο Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (ΙΔΕΚΕ), παρακάμπτοντας το ΑΣΕΠ.

Σύμφωνα με τον Σύλλογο Μονίμων Υπαλλήλων της ΓΓΕΕ,


στις 10 Ιουνίου του 2009, διακινήθηκε από την Δ/νση Διοικητικού- Οικονομικού της ΓΓΔΒΜ έγγραφο, υπογεγραμμένο από τον υπουργό Παιδείας, με θέμα: «Έγκριση για κατ΄ εξαίρεση κάλυψη είκοσι οκτώ (28) θέσεων του Ι.Δ.ΕΚ.Ε.». Το έγγραφο απευθύνεται στο υπουργείο Εσωτερικών και στο υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών (Γενικό Λογιστήριο του Κράτους) και κοινοποιείται στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης, το Γραφείο του Υπουργού Παιδείας και το ΙΔΕΚΕ.

Όπως τονίζει ο Σύλλογος Μονίμων Υπαλλήλων της ΓΓΕΕ, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΠΘ και της ΓΓΔΒΜ "επιχειρεί να αποφύγει τον έλεγχο του ΑΣΕΠ, ερμηνεύοντας το νόμο «κατά το δοκούν», θέλοντας να αποδείξει ότι το ΙΔΕΚΕ δεν είναι φορέας του ελληνικού κράτους".

Ωστόσο, ο Σύλλογος Μονίμων Υπαλλήλων υποστηρίζει πως κάτι τέτοιο δεν είναι αληθές, καθώς:

* α ) Το Ι.Δ.ΕΚ.Ε. είναι μεταξύ των φορέων που είναι εντός του Δημοσίου τομέα όπως αυτό ρητά αναφέρεται στο: Μητρώο Υπηρεσιών και Φορέων της Ελληνικής Διοίκησης (Υπουργείο Εσωτερικών, Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Αθήνα, Νοέμβριος 2008 σελ. 36).
* β) Στο σύστημα προσλήψεων στο δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ, όπως αναφέρεται στο νόμο 2190/94 υπάγεται και το ΙΔΕΚΕ γιατί σύμφωνα με το άρθρο 14 που ορίζει την έκταση εφαρμογής του παραπάνω νόμου, το ΙΔΕΚΕ ανήκει στα ΝΠΙΔ που ανήκουν στο κράτος και επιπλέον το σύνολο δαπανών του ΙΔΕΚΕ, επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό (επιχορηγήσεις, διάθεση στέγης και προσωπικού).

Τέλος, στην ανακοίνωση του Συλλόγου Μονίμων Υπαλλήλων τονίζεται ότι τα μέλη του συνάντησαν και ενημέρωσαν για το θέμα το Γενικό Γραμματέα Διά Βίου Μάθησης, χωρίς, ωστόσο, "να τύχει ανατπόκρισης". "Καταγγέλλουμε τις ενέργειες της ηγεσίας του ΥΠΕΠΘ και της ΓΓΔΒΜ που συνειδητά επιχειρεί την παραβίαση των νόμων για τη στελέχωση του νομικού προσώπου με αντιδημοκρατικές και αυθαίρετες διαδικασίες, και απαιτούμε την στελέχωση του ΙΔΕΚΕ με διαφανείς και νόμιμες διαδικασίες", καταλήγει η ανακοίνωση του Συλλόγου Μονίμων Υπαλλήλων της ΓΓΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com