Τρίτη 30 Ιουνίου 2009

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΣτΕ

Παραιτήθηκε σήμερα το πρωί ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Γεώργιος Παναγιωτόπουλος, δέκα ημέρες πριν την συμπλήρωση του ανωτάτου ορίου παραμονής του στη θέση του προέδρου του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, που είναι η τετραετία. Η θητεία του κ. Παναγιωτόπουλου έληγε στις 10 Ιουλίου 2009.


Ο κ. Παναγιωτόπουλος υπέβαλε την παραίτηση του στον υπουργό Δικαιοσύνης Ν. Δένδια, προκειμένου να καλυφθούν από το υπουργικό συμβούλιο όλες μαζί οι κενούμενες σήμερα θέσεις στην ηγεσία της Δικαιοσύνης.

Όπως δήλωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος, δύο παράγοντες τον οδήγησαν να υποβάλει σήμερα την παραίτησή του:

1) Η σπουδαιότητα των θέσεων της ηγεσίας της Δικαιοσύνης οι οποίες δεν πρέπει να παραμένουν κενές, εκτός και αν πρόκειται το πολύ για λίγες ώρες και

2) το ότι το αρμόδιο όργανο για τις προαγωγές δικαστών, που είναι το υπουργικό συμβούλιο, λόγω του πολυπρόσωπου χαρακτήρα του, δεν είναι δυνατόν να συνέρχεται συνεχώς για τα ίδια θέματα.

Κατόπιν αυτών, προς διευκόλυνση του θεσμικού ρόλου του υπουργικού συμβουλίου, αλλά και για να μην δημιουργούνται προβλήματα στην Δικαιοσύνη υπέβαλε την παραίτηση του, έτσι ώστε οι θέσεις των προέδρων και αντιπροέδρων των τριών ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας να πληρωθούν ενιαίως (σε μία συνεδρίαση) από το υπουργικό συμβούλιο.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα συνταξιοδοτούνται ο πρόεδρος και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, τρεις αντιπρόεδροι του Αρείου Πάγου, τέσσερις αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου και έξι αρεοπαγίτες.

Από το Συμβούλιο της Επικρατείας αποχωρούν, λόγω συμπλήρωσης του ορίου ηλικίας, τρεις αντιπρόεδροι, όπως και δύο αντιπρόεδροι του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Ακόμη αποχωρούν δύο πρόεδροι Εφετών και δύο Εισαγγελείς Εφετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com