Τρίτη 30 Ιουνίου 2009

Μειώθηκε η ποινή στις κατηγορούμενες βαθμολογήτριες του 2007

Σε χρηματική ποινή ενός μηνός μετατράπηκαν από το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό υπηρεσιακό συμβούλιο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης οι «δρακόντειες καμπάνες» που είχαν επιβληθεί αρχικά στις τρεις από τις οκτώ βαθμολογήτριες, για το σκάνδαλο των πανελλαδικών εξετάσεων του 2007, στη Θεσσαλονίκη.


Οι καθηγήτριες είχαν τιμωρηθεί αυστηρότατα σε πρώτο βαθμό για το περίφημο σκάνδαλο των παράνομων αναβαθμολγήσεων στο εξεταστικό κέντρο Πυλαίας, καθώς τις είχαν επιβληθεί ποινές αργίας 90 έως 100 ημερών με στέρηση μισθού, παρά τις έντονες αντιδράσεις της ΟΛΜΕ, που έκανε λόγο για ευθύνες του Υπουργείου Παιδείας.

Ωστόσο, ακολούθησε η απόφαση των ποινικών δικαστηρίων που τις έκρινε αθώες, δεχόμενο πως "οι βαθμολογήτριες υπέστησαν συγγνωστή νομική πλάνη και δεν μπόρεσαν να ξεχωρίσουν αν η πράξη τους ήταν νόμιμη ή όχι", αποδίδοντας την ευθύνη στη διευθύντρια του βαθμολογικού κέντρου που "είχε την ευχέρεια να διακρίνει την παρανομία".

Μέλη της διοίκησης της ΟΛΜΕ ζήτησαν την πλήρη απαλλαγή των καθηγητριών από το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό υπηρεσιακό συμβούλιο, καταγγέλοντας τις "δρακόντειες καμπάνες" που τους είχαν επιβληθεί αρχικά. Ωστόσο, το συμβούλιο διαχώρισε την υπόθεση για τις τρεις καθηγήτριες της ανατολικής Θεσσαλονίκης, που τιμωρήθηκαν με χρηματική ποινή ενός μηνός για "ατελή άσκηση καθηκόντων δημοσίου υπαλλήλου". Για τις άλλες πέντε της δυτικής Θεσσαλονίκης, η υπόθεση θα συζητηθεί το Σεπτέμβριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com