Τρίτη 30 Ιουνίου 2009

Χώροι για καπνιστές το 99,9% των καταστημάτων της Θεσσαλονίκης εώς 70 τμ!

Χώροι για καπνιστές θα εξακολουθούν να είναι τα περισσότερα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο δήμο Θεσσαλονίκης, με μικτό εμβαδόν έως 70 τ.μ., και μετά την 1η Ιουλίου, οπότε και ξεκινά το μέτρο απαγόρευσης του τσιγάρου στους ιδιωτικούς και δημόσιους χώρους συνάθροισης κοινού.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης,Βασίλη Παπαγεωργόπουλο,από τις 330 αιτήσεις που έχουν καταθέσει οι ιδιοκτήτες των καφέ - μπαρ, ψησταριών, κυλικείων κ.α. στις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου, οι 327 -δηλαδή σχεόν 99,9%- θέλουν να χαρακτηριστούν τα καταστήματα τους ως χώροι για καπνιστές!
«Μόνο οι 3 από τις... 330 αιτήσεις ζητούν να δοθεί άδεια χώρου για μη καπνίζοντες. Θεωρώ ότι θα πρέπει να υπάρξει νέα ρύθμιση στο μέτρο του υπουργείου Υγείας. Το τσιγάρο δεν κάνει κακό μόνο σε αυτούς που καπνίζουν, αλλά και σε αυτούς που εισπνέουν τον καπνό», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο κ.Παπαγεωργόπουλος.
Σημειώνεται πως τα καταστήματα άνω των 70 τ.μ. θα πρέπει να διαχωρίζουν ένα τμήμα για τους καπνίζοντες, που δεν θα ξεπερνά το 30%, το οποίο οι ιδιοκτήτες υποχρεώνονται να κλείσουν με γυαλί και να διαθέτει ανεξάρτητο σύστημα εξαερισμού


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com