Δευτέρα 29 Ιουνίου 2009

Προγραμματικές συμβάσεις της ΕΥΑΘ με τον δήμο Χορτιάτη

Με δύο προγραμματικές συμβάσεις για την εκτέλεση έργων υποδομής επισφραγίστηκε η συνεργασία της Εταιρίας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ ΑΕ) με τον δήμο Χορτιάτη. «Η συνεργασία, στο πλαίσιο των πρώτων δράσεων για την ένταξη του δήμου Χορτιάτη στο δίκτυο της ΕΥΑΘ, από κοινού με εκείνους του Αγίου Αθανασίου και της Μίκρας, επιβεβαιώνει τον σταθερό προσανατολισμό της εταιρίας στην επέκταση της ζώνης δραστηριότητάς της, ώστε να εξυπηρετεί


μακροπρόθεσμα πληθυσμό άνω του 1,3 εκατ. κατοίκων», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της ΕΥΑΘ. Η πρώτη φάση της επέκτασης, για την περίοδο 2007-2011, περιλάμβανε τις περιοχές Εχεδώρου, Ωραιοκάστρου, Πυλαίας, Πεύκων, Νικόπολης και Ανθοκήπων.

Η πρώτη από τις προγραμματικές συμβάσεις που υπεγράφησαν αφορά την κατασκευή αγωγού σύνδεσης δύο δεξαμενών στο δημοτικό διαμέρισμα Ασβεστοχωρίου του δήμου Χορτιάτη, προκειμένου να καταστεί ομαλότερη η παροχή νερού στο σύνολο του οικισμού.

Η δεύτερη προβλέπει παρεμβάσεις στο δίκτυο ύδρευσης της ίδιας περιοχής με αντικαταστάσεις παλιών σωλήνων, ελαχιστοποίηση των διαρροών και των βλαβών. Η ΕΥΑΘ ενισχύει ήδη το Δήμο Χορτιάτη με περίπου 800.000 κ.μ. νερού ετησίως για την κάλυψη των διαρκώς αυξανόμενων αναγκών της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com