Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Στη Βουλή τα τοξικά των σχολείων της Καλλικράτειας

Ερώτηση στις Υπουργούς Παιδείας και Υγείας, για το θέμα των σχολικών αιθουσών, όπου καταγράφηκαν αυξημένες τιμές της καρκινογόνου ουσίας φορμαλδεΰδης, στην Καλλικράτεια Χαλκιδικής κατέθεσε η βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Ευαγγελία Αμανατίδου.


"Μαθητές του δημοτικού σχολείου της Νέας Καλλικράτειας, που παρακολουθούν μαθήματα σε αίθουσες προκάτ, αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα. Η δικαιολογημένη ανησυχία του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων προκάλεσε την έρευνα του εργαστηρίου ελέγχου ρύπανσης περιβάλλοντος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, για τις αιτίες που προκαλούν το πρόβλημα στους μαθητές. Φυσικά, πρέπει να επισημάνουμε ότι πέρα από το εν λόγω σχολικό συγκρότημα της Νέας Καλλικράτειας, ανάλογες αίθουσες συναντούμε σε σχολικές μονάδες όλης της χώρας και πιθανόν και σε άλλα κτίρια δημοσίων υπηρεσιών", τονίζει κ. Αμανατίδου.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, οι συγκεντρώσεις της φορμαλδεΰδης σε δύο αίθουσες που εξετάσθηκαν είναι τριπλάσιες του επιτρεπτού, με αποτέλεσμα να έχουν αναφερθεί περιστατικά πονοκεφάλων και αναπνευστικών προβλημάτων, τόσο από μαθητές όσο κι από εκπαιδευτικούς.

Η βουλευτής ρωτά τους συναρμόδιους υπουργούς:

- Ποια μέτρα προτίθενται να λάβουν ώστε να εξασφαλιστούν όλες οι προϋποθέσεις άμεσης ανάθεσης και χρηματοδότησης των ερευνών για τον σύντομο εντοπισμό της αιτίας που προκαλεί την έκλυση της φορμαλδεΰδης στις αίθουσες αυτές;

- Θα εξετάσουν το ενδεχόμενο να απαγορευθεί η χρήση υλικών που χρησιμοποιούνται κυρίως σε κτίρια προκατασκευασμένα και που αποδεδειγμένα από επιστημονικές έρευνες εκλύουν την καρκινογόνο φορμαλδεΰδη;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com