Τετάρτη, 31 Μαρτίου 2010

Αλλαγές σε ταξί, φορτηγά, βυτιοφόρα

Πριν από το καλοκαίρι η πρόταση του υπ. Υποδομών για τα φορτηγά Δ.Χ. και τα βυτιοφόρα. Αναζητούνται τρόποι ώστε να διασφαλιστούν οι επενδύσεις των αυτοκινητιστών (απόσβεση κόστους αδειών)


Αλλαγές στα κλειστά επαγγέλματα του κλάδου των μεταφορών προανήγγειλε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρης Ρέππας. Το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων ξεκινά με διάλογο που ήδη πραγματοποιείται με τον κλάδο των φορτηγών Δ.Χ. εθνικών και διεθνών μεταφορών και των βυτιοφόρων.

Πριν από το καλοκαίρι αναμένεται να είναι έτοιμη η πρόταση του υπουργείου για τα φορτηγά, ενώ σε ό,τι αφορά τα ταξί θα προωθηθεί αλλαγή στον κανονισμό λειτουργίας τους, με ταυτόχρονη μελέτη της δημιουργίας πλαισίου για την ίδρυση εταιρειών.

Οπως μάλιστα επεσήμανε ο υφυπουργός Οικονομικών, Φ. Σαχινίδης, σε τηλεοπτικό σταθμό (Mega), «αμέσως μετά το Πάσχα θα συγκροτήσουμε διυπουργική Επιτροπή και θα ξεκινήσουμε ανοιχτό διάλογο με τους εμπλεκόμενους φορείς, έτσι ώστε μέχρι το φθινόπωρο να έχουμε το νομοσχέδιο που θα έρθει προς συζήτηση στη Βουλή».

Σε ό,τι αφορά τους μεταφορείς, η ηγεσία του υπουργείου Υποδομών κρατά ακόμα κλειστά τα χαρτιά της, τονίζοντας ότι έχει ήδη ξεκινήσει διαβούλευση με τον κλάδο των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων: «Οι συνομιλίες βρίσκονται σε κρίσιμο σημείο.

Πρωτοβουλίες
Πρέπει να πάρουμε σημαντικές πρωτοβουλίες, ώστε να ανοίξουν οι αγορές και να ενισχυθεί ο ανταγωνισμός» τόνισε ο κ. Ρέππας, ο οποίος σημείωσε ότι ήδη αναζητούνται τρόποι ώστε να διασφαλιστούν οι επενδύσεις, στις οποίες έχουν προβεί οι αυτοκινητιστές.

Αναφερόμενος στο ίδιο θέμα και ο κ. Σαχινίδης τόνισε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να δοθεί η δυνατότητα απόσβεσης του κόστους των αδειών που έχουν αγοραστεί.

Σε ό,τι αφορά τα ταξί, για τα οποία η κυβέρνηση προσανατολίζεται να μη δώσει νέες άδειες, ο κ. Ρέππας υπογράμμισε ότι προτεραιότητα θα δοθεί στον εκσυγχρονισμό του κανονισμού λειτουργίας τους, ώστε να μπορούν να δημιουργηθούν σύγχρονες εταιρείες με στόχο τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους πολίτες.

Την ίδια στιγμή χωρίς δώρο θα γίνονται οι πασχαλινές μετακινήσεις με ταξί ύστερα από αίτημα των ίδιων των αυτοκινητιστών, που αποδέχθηκε το υπουργείο.

Ο υπουργός Δημήτρης Ρέππας χαρακτήρισε θετική την πρωτοβουλία, δηλώνοντας ωστόσο κατηγορηματικά ότι ο κλάδος δεν θα λάβει την τρίτη δόση της αύξησης, η οποία απέρρεε από απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

website counter
friend finderplentyoffish.com