Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Από την Πέμπτη 1η Απρίλη η ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων εισοδήματος

Από την Πέμπτη 1η Απριλίου θα μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις δηλώσεις τους οι φορολογούμενοι. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου, τότε “ανοίγει” η υπηρεσία ηλεκτρονικής υποβολής δηλώσεων Φορολογίας Εισοδήματος φυσικών προσώπων για το οικονομικό έτος 2010, από την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ).


Σημειώνεται ότι οι φορολογούμενοι, ειδικά για φέτος, θα πρέπει να δώσουν προσοχή σε δύο παραμέτρους.

α)Όταν συμπληρώνουν εισοδήματα από μισθωτές υπηρεσίες στον πίνακα 4Α να καταχωρούν οπωσδήποτε τα στοιχεία (Α.Φ.Μ. ή/και ονοματεπώνυμο-επωνυμία) των εργοδοτών / ασφαλιστικών φορέων με τα αντίστοιχα ποσά, όπως αναγράφονται στις βεβαιώσεις αποδοχών.

β)Όταν υπάρχει λάθος δήμος στον Πίνακα 1, τότε θα πρέπει να επιλεχθεί από την εφαρμογή ο σωστός.

Υπενθυμίζεται ότι για την υποβολή της δήλωσης χρειάζονται κωδικοί που μπορεί να αποκτήσει μέσα σε 3-5 ημέρες ο φορολογούμενος συμπληρώνοντας τη φόρμα εγγραφής που θα βρει στην ιστοσελίδα : www.taxisnet.gr στο πεδίο «Εγγραφή νέου Χρήστη».

Ο φορολογούμενος με την υποβολή της δήλωσης ηλεκτρονικά, ενημερώνεται αμέσως για το ποσό του φόρου, ή της επιστροφής που έχει ενώ μπορεί να τυπώσει και το εκκαθαριστικό σημείωμα.

Τέλος, το υπουργείο Οικονομικών, σημειώνει ότι περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις δίνονται στην τηλεφωνική γραμμή 210-48.02.552 τις εργάσιμες ημέρες από 8:00 έως 18:00


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com