Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Χαμηλότερους φόρους για τα ακίνητά της ζητά η Εκκλησία

Επιμένει η Εκκλησία στην φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας με συντελεστή 1 τοις χιλίοις και όχι 3 τοις χιλίοις, όπως προβλέπει το φορολογικό νομοσχέδιο. «Η Εκκλησία δεν έχει καμία αντίρρηση να φορολογηθεί, θέλει μόνο ίση μεταχείριση με τα άλλα νομικά πρόσωπα», ανέφερε ο μητροπολίτης Ελασσόνος, εκπροσωπώντας την Ιερά Σύνοδο, ενώπιον των κοινοβουλευτικών επιτροπών όπου συζητείται το φορολογικό νομοσχέδιο.


Παρόντες στη συζήτηση ήταν και εκπρόσωποι των κοινωνικών εταίρων. Το νομοσχέδιο εισάγει θετικές ρυθμίσεις, εκτίμησε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, προσθέτοντας ότι ο κόσμος της εργασίας μπορεί να βγει κερδισμένος.

Ενστάσεις από ΣΕΒ

Το νομοσχέδιο υπολείπεται της αναγκαίας εκσυγχρονιστικής τομής που χρειάζεται το φορολογικό μας σύστημα, ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος. πρόσθεσε για μια ακόμη φορά τιμωρούνται εκείνοι που δεν μπορούν να "κρύψουν" εισοδήματα και εκείνοι που δηλώνουν ότι κερδίζουν.

Αντιδρά η ΓΣΕΒΕΕ

Την αντίθεσή του με βασικές διατάξεις του φορολογικού νομοσχεδίου εξέφρασε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Δημήτρης Ασημακόπουλος. Χαρακτήρισε βρόγχο γιά τις επιχειρήσεις το μέτρο που επιβάλλει πληρωμές υψους 1.500 ευρώ να γίνονται μέσω πιστωτικών καρτών γιατί,όπως είπε,θα δυσκολευτούν όσοι χρωστάνε στις πιστωτικές και είναι στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com