Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Υπέρ μιας ευρωπαϊκής οικονομικής διακυβέρνησης το ΔΝΤ

Ευνοϊκή εξέλιξη μπορεί να έχει για την Ευρώπη η πρόσφατη δημοσιονομική κρίση εφόσον οι ευρωπαίοι ηγέτες αναλάβουν δράση επί των προβλημάτων και βρουν κοινές λύσεις.


Αυτό δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν ο οποίος συμπλήρωσε με τα εξής : "ένα από τα μαθήματα της κρίσης στην Ευρώπη είναι πως ένα κοινό νόμισμα χωρίς επαρκή συντονισμό οικονομικής πολιτικής μπορεί να οδηγήσει σε τεράστιες ανισορροπίες. Την επομένη της κρίσης, η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση πρέπει να επιταχυνθεί και όχι να καθυστερήσει. Τώρα είναι η κατάλληλη εποχή να οδηγηθεί το ευρωπαϊκό σχέδιο στο επόμενο στάδιο".

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ΔΝΤ, ο οποίος είναι παραδοσιακά υποστηρικτής της στενότερης ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, ο αδύναμος συντονισμός είναι η αιτία που η Ευρώπη δεν κατόρθωσε να αποτρέψει την εκδήλωση της ελληνικής κρίσης χρέους. Πρόσθεσε, δε, πως και άλλα προβλήματα θα μπορούσαν να ανακύψουν εκτός και εάν καθιερωνόταν οικονομική διακυβέρνηση πανευρωπαϊκά.

Τέλος, σύμφωνα με το Ρώυτερς, ο Καν θεωρεί πως η ΕΕ πρέπει να δώσει προτεραιότητα στην τόνωση της οικονομικής ανάκαμψης και εν συνεχεία στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην δημοσιονομική σταθερότητα με την υιοθέτηση και εφαμρογή στρατηγικών εξόδου από τις παρεμβατικές πολιτικές το συντομότερο δυνατόν. Πότε είναι αυτό ; Όχι πριν το 2011...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com