Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Προετοιμασίες στη Θεσσαλονίκη για τη μάχη των πυρκαγιών

Στο «κόκκινο» για τον κίνδυνο πυρκαγιάς κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου, βρίσκονται τα δάση του Σέιχ Σου, του Κουρί, του Χορτιάτη και των Ελαιωνών της Πυλαίας, σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε ο διοικητής πόλης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ταξίαρχος Πασχάλης Μαυρομάτης στο νομάρχη Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Ψωμιάδη.



"Για το λόγο αυτό το βάρος του σχεδιασμού αυτό το καλοκαίρι θα πέσει στις περιοχές αυτές", τόνισε ο ανώτατος αξιωματικός της πυροσβεστικής, που ανακοίνωσε μάλιστα περιορισμό των δασικών πυρκαγιών κατά 30% στο νομό, κατά τη χρονιά που μας πέρασε (2009).

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανέλυσε ο κ. Μαυρομάτης, πέρυσι ξέσπασαν 160 πυρκαγιές σε αγροτοδασικές εκτάσεις του νομού Θεσσαλονίκης, ενώ τα ανάλογα συμβάντα για το έτος 2008 ήταν 222. Επίσης, λιγότερα ήταν τα καμένα στρέμματα, (συνολικά 1663 στρέμματα), καθώς και οι φωτιές σε χωματερές.

Ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, ζήτησε από την πλευρά του "καλύτερο συντονισμό των συναρμόδιων υπηρεσιών, καλύτερη ενημέρωση, άμεση αντιμετώπιση και άμεση δράση".

Φέτος, στη "μάχη" κατά των πυρκαγιών, στο νομό Θεσσαλονίκης, θα πέσουν 465 αξιωματικοί και μόνιμοι πυροσβέστες και 98 εποχιακοί υπάλληλοι με 120 οχήματα, δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη καναντέρ κι ένα ελικόπτερο.

"Χρυσή εφεδρεία" θ αποτελέσουν και πάλι οι εθελοντικές οργανώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com