Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Στον εισαγγελέα η υπόθεση πρατηριούχου που αρνήθηκε τον έλεγχο

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διαβίβασε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γ. Μανιάτης, την υπόθεση παρακώλυσης ελεγκτών από πρατηριούχο, στις 24 Μαρτίου. Στο πρατήριό του είχαν βρεθεί καύσιμα με περιεκτικότητα σε θείο ύψους 661 ppm, όταν το επιτρεπόμενο ανώτατο όριο είναι τα 10 ppm.


Σύμφωνα με την υπηρεσιακή έκθεση συμβάντων, στην αρχή οι υπάλληλοι του πρατηρίου ισχυρίστηκαν ότι οι δεξαμενές καυσίμων ήταν άδειες και δεν υπήρχε σύστημα ηλεκτρονικής καταγραφής καυσίμων.όπως αναφέρεται, ο πρατηριούχος έβρισε τους ελεγκτές, χειροδίκησε εις βάρος τους και επέτρεψε σε βυτιοφόρο να παραδώσει πετρέλαιο κίνησης, κίνηση που εκτιμάται ότι αποτελούσε προσπάθεια παράνομης πρόσμιξης νέου καυσίμου στη δεξαμενή δειγματοληψίας.

Ύστερα από παρέμβαση της αστυνομίας έγινε και νέα δειγματοληψία του καυσίμου, το οποίο επίσης δεν ήταν κανονικό. Τα δείγματα έχουν αποσταλεί στο Γενικό Χημείο του Κράτους, προς έκδοση τελικών αποτελεσμάτων.

Εν τω μεταξύ, το βυτιοφόρο που τροφοδότησε με πετρέλαιο κίνησης το πρατήριο, παρέδωσε και 20.000 λίτρα αμόλυβδης βενζίνης, τη στιγμή που η άδεια διαθέτει μία μόνο δεξαμενή χωρητικότητας 7.000 λίτρων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com