Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

«Λουκέτο» στην Commercial Value

Την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της Commercial Value ανακοίνωσε η Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης. Δεν τίθενται σε ασφαλιστική εκκαθάριση τα χαρτοφυλάκια ζωής, ύστερα από απόφαση του υπουργείου Οικονομίας.


Σε συνεδρίασή του το Διοικητικό Συμβούλιο της επιτροπής αποφάσισε με 5 ψήφους υπέρ και 2 κατά να προχωρήσει στην ανάκληση της άδειας. Στο σκεπτικό σημειώνεται μεταξύ άλλων ότι "τίθεται ζήτημα έλλειψης αξιοπιστίας της και αφερεγγυότητας της εταιρείας που συνεπάγεται με βεβαιότητα ότι η συνέχιση της λειτουργίας της θέτει σε κίνδυνο τα συμφέροντα των ασφαλισμένων...". Βάσει της απόφασης η Commercial Value τίθεται σε διαδικασία ασφαλιστικής εκκαθάρισης, δεσμεύονται τυχόν περιουσιακά της στοιχεία και σφραγίζονται τα γραφεία της που βρίσκονται στη Βασ. Σοφίας.

Το υπουργείο Οικονομίας ανακοίνωσε ότι τα τα χαρτοφυλάκια ζωής της εταιρείας δεν θα τεθούν σε ασφαλιστική εκκαθάριση, δεδομένου ότι αποτελεί μία εκ των σημαντικών ελληνικών ασφαλιστικών εταιρειών, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση. Στόχος είναι η αναδιοργάνωση και μεταβίβασή τους σε άλλη ασφαλιστική εταιρεία, ώστε να διασφαλιστούν κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τόσο οι ασφαλισμένοι όσο και οι εργαζόμενοι.

Παράλληλα, το υπουργείο διόρισε τον Ιωάννη Παντελίδη επόπτη χαρτοφυλακίων ζωής της εταιρείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com