Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

Αναμένεται ο Όλι Ρεν

Καθοριστικό για την οικονομία της χώρας μας καναμένεται το επόμενο 10ήμερο, καθώς αναμένονται οι αποφάσεις για τη λήψη πρόσθετων μέτρων προκειμένου να μειωθεί το δημοσιονομικό έλλειμα. Με σκοπό την οριστικοποίηση των πρόσθετων μέτρων έρχεται στην Αθήνα ο ευρωπαίος επίτροπος για την οικονομία Ολι Ρεν, ενώ αυστηρό μήνυμα έστειλε εκ νέου ο πρόεδρος του Εurogroup.


Αντικείμενο της επίσκεψης Ρεν στην Αθήνα, όπως αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσε η Κομισιόν είναι "να συζητήσει με την κυβέρνηση "τη σημερινή κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και των δημοσίων οικονομικών”.

Ο κ. Ρεν θα έχει συναντήσεις με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο, τον υπουργό οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Ανδρέα Λοβέρδο και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργο Προβόπουλο. Μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεων θα ακολουθήσει συνέντευξη τύπου του Ολι Ρεν στην αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα.

Το κλίμα πάντως παραμένει πιεστικό από την πελυρά των Βρυξελλών. Η δήλωση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είναι ενδεικτική.

Ο πρόεδρος του Eurogroup σημειώνει ότι η ΕΕ συζητά τρόπους για να βοηθήσει την Ελλάδα, ωστόσο τονίζει πως χρειάζονται επιπλέον ενέργειες για τη μείωση του ελλείματος και προειδοποιεί ότι θα επιβληθούν κυρώσεις στη χώρα μας εάν τα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση δεν πείσουν την ΕΕ.

Εν τω μεταξύ τις ερχόμενες ημέρες θα αρχίσουν να δίνονται σταδιακά σε διαβούλευση τα κεφάλαια του νέου φορολογικού νομοσχεδίου,ενώ το υπουργείο,στο πλαίσιο των αλλαγών που προωθεί,θα εφαρμώσει από φέτος,νέο σύστημα τεκμηρίων διαβίωσης με στόχο να υποχρεώσει 1.650.000 αυτοαπασχολούμενους και εισοδηματίες να δηλώνουν υψηλότερα εισοδήματα. Σήμερα θα συζητηθεί στο υπουργικό συμβούλιο και το νομοσχέδιο για το εργασιακό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com