Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

Αθώοι όλοι εκτός από Καλούση και Μπολέτση

Αθώοι κρίθηκαν όλοι οι κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων και ο Πέτρος Μαντούβαλος, εκτός από τον Ευάγγελο Καλούση, πρώην δικαστή, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για τα αδικήματα της κατάχρησης εξουσίας και της άμεσης συνέργειας σε νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική οργάνωση (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) στην εκδίκαση σκέλους του αποκαλούμενου παραδικαστικού κυκλώματος.


Επίσης ένοχος κρίθηκε ο επιχειρηματίας Ιωάννης Μπολέτσης για αυτουργία στη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική οργάνωση . Έντονες ήταν οι αντιδράσεις των συνηγόρων υπεράσπισης του κατηγορούμενου, οι οποίοι μίλησαν για αυθαιρεσίες, καθώς, όπως υποστήριξαν, δεν είναι δυνατόν "τα χρήματα να τα έβαλε στο λογαριασμό ο Χρ. Χατζηπαναγιώτης, πρώην συνεργάτης του Πέτρου Μαντούβαλου, αλλά να καταδικάζεται ο Μπολέτσης".

Το σκέλος αυτό αφορά στα 7 εκατ. δραχμές τα οποία βρέθηκαν σε τραπεζικό λογαριασμό του πρώην δικαστή.

«Από κανένα μάρτυρα κατηγορίας δεν κατατέθηκε κάτι σε βάρος του πρώην βουλευτή Πέτρου Μαντούβαλου, ο οποίος μάλιστα δεν κρύφτηκε πίσω από τη βουλευτική του ασυλία, αλλά παραιτήθηκε για να βρεθεί ενώπιον του φυσικού δικαστή του» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της έδρας.

Επίσης και για τις υπόλοιπες κατηγορίες που αφορούν στην υπόθεση του συγκεκριμένου σκέλους του αποκαλούμενου παραδικαστικού κυκλώματος, δεν προέκυψαν στοιχεία για τους κατηγορούμενους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com