Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

Δ. Δρούτσας: Δεν ζητούνται ανταλλάγματα από την Ελλάδα

Θέματα άμεσου ελληνικού ενδιαφέροντος θα θίξει ο πρωθυπουργός στη συνάντηση του με τον Μπαράκ Ομπάμα, ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας. Πρόσθεσε ακόμη πως δεν τίθεται θέμα διαπραγμάτευσης των εθνικών συμφερόντων, ενώ δεν απάντησε κατά πόσον η επίσκεψη του προέδρου της Deutsche Bank είχε να κάνει με μυστική συμφωνία για χορήγηση 25 δισ. στην Ελλάδα.



Ερωτηθείς για τη δύσκολη θέση που βρίσκεται η χώρα με την ανάγκη χρημάτων και για το εάν αυτό βοηθήσει να ασκηθεί πίεση στην Ελλάδα για πολιτικά ανταλλάγματα, ο Δημ. Δρούτσας ήταν κατηγορηματικός. Ανέφερε πως τίποτα δεν θα ζητηθεί ούτε έχει ζητηθεί από την Ελλάδα αν και παραδέχτηκε πως η τωρινή οικονομική κατάσταση της χώρας δεν βοηθάει την εξωτερική πολιτική.

Πρόσθεσε πως η Ελλάδα ασκεί εξωτερική πολιτική πρωτοβουλίας και αυτό αναγνωρίζεται από τη διεθνή κοινότητα.

Σε ερώτηση κατά πόσον υπάρχει μυστική συμφωνία για χορήγηση 25 δισ. στην Ελλάδα, με αφορμή την επίσκεψη του πρόεδρου της Deutsche Bank, δεν ήταν ξεκάθαρος, απαντώντας πως από την ελληνική κυβέρνηση γίνονται σοβαρές προσπάθειες ώστε η Ελλάδα να βγει απ' αυτήν την κρίση.

Σχετικά με το Σκοπιανό, ανέφερε ότι ο διαμεσολαβητής του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς δεν έφερε κάποια νέα πρόταση και ότι στο μέλλον θα φανεί πώς θα συνεχιστεί η διαδικασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com