Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Στο στόχαστρο της εφορίας τα ακίνητα των οφειλετών

Ακίνητα που ξεπερνούν σε αξία τα πέντε δισ. ευρώ έχουν στην κατοχή τους 26.165 φορολογούμενοι, οι οποίοι χρωστούν στην εφορία 520 εκατ. ευρώ. Το υπουργείο Οικονομικών συγκεντρώνει και στοιχεία για τις καταθέσεις Ελλήνων στο εξωτερικό.


Οι διασταυρώσεις στοιχείων που πραγματοποίησε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων έδειξαν ότι οι παραπάνω φορολογούμενοι, που έχουν ληξιπρόθεσμο χρέος στην Εφορία 519.766.576 ευρώ, έχουν στην κατοχή τους 103.290 ακίνητα (κτίσματα και οικόπεδα εντός σχεδίου), των οποίων η συνολική αξία, με βάση τις αντικειμενικές τιμές, ανέρχεται σε 5.229.000.000 ευρώ.

Το υπουργείο Οικονομικών προανήγγειλε κατασχέσεις, καθώς ανέφερε ότι σκοπός των διασταυρώσεων είναι η προετοιμασία μέτρων για την εξασφάλιση της είσπραξης του χρέους. Όπως γνωστοποίησε, οι καταστάσεις ελέγχου έχουν ήδη προωθηθεί στη διεύθυνση είσπραξης δημοσίων εσόδων και με σχετική εντολή στις ΔΟΥ και τις επιθεωρήσεις.

Παράλληλα, το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι συλλέγει στοιχεία για τις καταθέσεις Ελλήνων στο εξωτερικό, σε συνεργασία με ξένες τράπεζες. Αποσκοπεί στον εντοπισμό των πολιτών που δεν δηλώνουν τους τόκους για να αποφύγουν τη φορολογία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com