Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Αλλαγές για την εκπαίδευση της αστυνομίας εισηγείται ο Σπ. Βούγιας

Τις προτεραιότητες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την εκπαίδευση της αστυνομίας έθεσε ο υφυπουργός Σπύρος Βούγιας, κατά την πρώτη συνάντηση της Μεικτής Ομάδας Εργασίας για τη μεταρρύθμιση του συστήματος εκπαίδευσης των Σωμάτων Ασφαλείας.


Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε ότι ήδη έχουν ληφθεί οι εξής πρωτοβουλίες:

* - «Αποστρατικοποίηση» της Αστυνομικής Εκπαίδευσης. Η «Βασική Στρατιωτική Εκπαίδευση» μετατρέπεται σε «Ειδική Αστυνομική Εκπαίδευση» και το μέτρο ισχύει από την επόμενη κιόλας ακαδημαϊκή χρονιά που ξεκινά το φθινόπωρο του 2010. Το μέτρο αυτό συμβάλει στην εξοικονόμηση πόρων της τάξεως του 40% και κυρίως προσαρμόζει εκπαίδευση της αστυνομίας την αστυνομία στις επιτακτικές σύγχρονες ανάγκες της αντιμετώπισης του εγκλήματος.
* - Επανεξέταση της σχέσης μεταξύ της θεωρητικής εκπαίδευσης και της πρακτικής άσκησης στα αστυνομικά τμήματα. Θέλουμε να επαναπροσδιορίσουμε την σχέση με γνώμονα την ανάγκη να τονίσουμε στην εκπαιδευτική διάσταση και όχι την άμεση προσαρμογή ενός δόκιμου αστυφύλακα στις πρακτικές ανάγκες που διαμορφώνονται σήμερα σε κάθε αστυνομικό τμήμα.
* - Πρόγραμμα πολιτιστικών παρεμβάσεων για τους σπουδαστές των Σχολών των Σωμάτων Ασφαλείας. Εγκαινιάζουμε άμεσα συνεργασία με θέατρα, μουσεία και άλλους φορείς. Την επόμενη εβδομάδα ανακοινώνεται επίσημα η συνεργασία με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος για δωρεάν είσοδο των σπουδαστών των σχολών Αστυφυλάκων και 50% έκπτωση για όλους τους Έλληνες αστυνομικούς.

Ο Σπύρος Βούγιας ανέφερε ότι η ομάδα εργασίας θα εξετάσει τα εξής ζητήματα:

* - η αναβάθμιση του διδακτικού προσωπικού και η αναθεώρηση των προγραμμάτων σπουδών
* - η ουσιαστική ανωτατοποίηση των Σχολών Αξιωματικών της Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος
* - η ένταξη στο σύστημα των Πανελληνίων Εξετάσεων των Σχολών Πυροσβεστικού και Λιμενικού Σώματος
* - η επέκταση και ενίσχυση του θεσμού της πρακτικής άσκησης
* - η ενδυνάμωση του συστήματος μετεκπαίδευσης και η εισαγωγή προγραμμάτων Δια Βίου μάθησης
* - ο εκσυγχρονισμός των μεθόδων διδασκαλίας και η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com