Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Πολιτική στήριξη ζητά από την Ευρώπη και ο Αντ. Σαμαράς

Στήριξη της Ελλάδος σημαίνει σταθερότητα για όλη την Ευρωζώνη, τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς μετά τη συνάντηση που είχε στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζοζέ Μπαρόζο.


Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κινήθηκε σε αντίστοιχο μήκος κύματος με τον πρωθυπουργό σημειώνοντας ότι είναι αναγκαία η πολιτική στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ελλάδα. Όσον αφορά στις ευθύνες της Ελλάδας, δήλωσε πως, "παρά το γεγονός ότι έγιναν λάθη που δεν πρέπει να επαναληφθούν, η Ε.Ε. απαιτείται να δείξει την αλληλεγγύη της προς την χώρα μας.

Σύμφωνα με τον Αντώνη Σαμαρά, ο Ζοζέ Μπαρόζο έθεσε ζήτημα λήψης και νέων μέτρων από την κυβέρνηση, διαβεβαιώνοντας ωστόσο ότι η Ε.Ε. θα στηρίξει την Αθήνα. Στις δηλώσεις του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανέλαβε ότι είναι επικίνδυνη και αντιευρωπαϊκή προοπτική η οποιαδήποτε σκέψη για προσφυγή στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο".

Όπως είπε σε δημοσιογράφους, πρότεινε στον πρόεδρο της Κομισιόν να προχωρήσει είτε σε πιστωτικές διευκολύνσεις, είτε με εγγυήσεις ότι τα ελληνικά ομόλογα θα γίνονται δεκτά από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και μετά το 2011.

O πρόεδρος της Ν.Δ. συναντήθηκε και με τον πρόεδρο και τον γενικό γραμματέα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Βίλφρεντ Μάρτενς και Αντόνιο Λόπες - Ιστουρίθ. "Ο κάθε ένας, όταν πρέπει πέρα και πάνω από κόμματα, είναι υποχρεωμένος να βάζει πλάτες αν αυτό θα κάνει καλό στη χώρα του, στον τόπο του", δήλωσε ο Αντ. Σαμαράς αμέσως μετά τη συνάντηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com