Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

Ρεν: Εφαρμογή του Προγράμματος Σταθερότητας, κατά γράμμα!

Αυτό που προέχει για τις Βρυξέλλες αυτή τη στιγμή είναι η εφαρμογή κατά γράμμα του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης σε συνδυασμό με τα συμπληρωματικά μέτρα που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση, καθώς και η λήψη νέων πρόσθετων μέτρων.


Η οικονομική στήριξη της Ελλάδας θα τεθεί επί τάπητος εφόσον κριθεί αναγκαία και αν υπάρχει σχετικό αίτημα των Αθηνών, κάτι το οποίο δεν υφίσταται προς το παρόν.

Αυτή είναι η θέση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όπως τη διατύπωσε χθες ο εκπρόσωπος Τύπου του Ολι Ρεν, ενόψει της επίσκεψής του στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα και μετά την επίσκεψη της ελεγκτικής τρόικας. Ο εκπρόσωπος του επιτρόπου μίλησε για πολιτική συζήτηση με μέλη της ελληνικής κυβέρνησης, που θα επικεντρωθεί στην πιστή εφαρμογή του ΠΣΑ και στη λήψη των πρόσθετων μέτρων. Το ενδεχόμενο οικονομικής στήριξης δεν το απέκλεισαν. «Αν χρειαστεί» κι «εφόσον το ζητήσει η ελληνική κυβέρνηση», τονίζοντας πως δεν έχει υποβληθεί τέτοιο αίτημα από την Αθήνα... Πάντως, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ετοιμάζεται να πάει στο Βερολίνο για να συναντήσει την καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ με «καθαρό τοπίο» όσον αφορά τα πρόσθετα μέτρα, που δεν αποκλείεται να ανακοινωθούν μέχρι την Πέμπτη και μετά την αναχώρηση του επιτρόπου Ολι Ρεν. Τα τεκταινόμενα στην οικονομία εξετάστηκαν και στη χθεσινή σύσκεψη στο Μαξίμου του πρωθυπουργού με τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τον υφυπουργό Φίλιππο Σαχινίδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com