Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

Γ. Καρατζαφέρης: «Κάποιοι βουλευτές της Ν.Δ. με βλέπουν σαν τον πολιτικό τους μέντορα»

Σαφή κίνδυνο για την προοπτική της χώρας διαβλέπει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα». Εκφράζει φόβους για κατάρρευση των τραπεζών, ενώ αποδίδει ευθύνες στις κυβερνήσεις Σημίτη και Καραμανλή για την κατάσταση της οικονομίας. Παράλληλα, «κλείνει πονηρά το μάτι» στη Ρηγίλλης, τονίζοντας ότι ενόψει δημοτικών εκλογών έχουν «χτυπήσει την πόρτα του ΛΑΟΣ» μέλη, και στελέχη της Ν.Δ..


"Αν πέσει μία τράπεζα, θα ξεκινήσει το ντόμινο. Δεν έχουμε τις άμυνες της Αμερικής", αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο κατάρρευσης των τραπεζών στη χώρα μας.

Ο Γ. Καρατζαφέρης "χρεώνει" τις κυβερνήσεις του Κ. Καραμανλή και του Κ. Σημίτη την κακή κατάσταση των δημοσιονομικών μεγεθών της χώρας διευκρινίζοντας: "Δόλος δεν υπήρξε. Δεν έκανε κάτι ο Καραμανλής ή ο Σημίτης για να κερδίσουν κάτι. Έγιναν λάθος πολιτικές εκτιμήσεις". Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ εκτιμά πως η χώρα δεν ήταν έτοιμη να μπει στην ΟΝΕ και την κατάσταση επιβάρυνε η διεξαγωγή της Ολυμπιάδας του 2004, ενώ αναφέρει για τον Κ. Καραμανλή ότι "αν είχε πάρει από την πρώτη ημέρα σκληρά μέτρα, η χώρα θα είχε σωθεί".

Ο κ. Καρατζαφέρης εκφράζει την ανησυχία του για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, αναφέροντας ότι "προβλέπει θερμότερο του θερμού επεισόδιο με την Τουρκία, με συνέπεια εδαφικό ακρωτηριασμό", ενώ κληθείς να σχολιάσει τα της εξεταστικής στην υπόθεση Siemens τονίζει: "Ο Ζαγοριανός θα γίνει έμβλημα κακοπιστίας στη Δικαιοσύνη για πολλά χρόνια, εξαιτίας του χειρισμού του στην υπόθεση".

Σημειώνει ότι βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τη Ν.Δ. και αναφέρει ότι "ορισμένοι βουλευτές της θα ήθελαν να μετακινηθούν στον ΛΑΟΣ", καθώς "οι περισσότεροι τον βλέπουν με τον σεβασμό του πολιτικού τους μέντορα".

"Όταν ήμουν μικρός και δεν τα πήγαινα καλά με τον πατέρα μου, πήγαινα στον νονό μου. Κάποιοι στη Ν.Δ. με βλέπουν σαν τον νονό", σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Καρατζαφέρης.

Μάλιστα, εμμέσως προειδοποιεί τον Αντώνη Σαμαρά, με αφορμή την εκλογή του νέου γραμματέα της Κ.Ο. της Ν.Δ. και τις εμφανιζόμενες τάσεις ανταρσίας ότι "όταν το 8% των βουλευτών σε αμφισβητεί μέσα σε τρεις μήνες είναι κάτι που θα πρέπει να το σκεφθείς σοβαρά ως πολιτικός αρχηγός".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com