Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

N. Σηφουνάκης: Αναγκαίος ο εκσυγχρονισμός των ΕΛΤΑ

Την ανάγκη εκσυγχρονισμού της ταχυδρομικής αγοράς, ώστε να καταστεί ευέλικτη, ταχύτερη και πιο αποτελεσματική προκειμένου να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που δημιουργούνται από την απελευθέρωση της ταχυδρομικής αγοράς, από το 2013, επισήμανε ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Νίκος Σηφουνάκης.


Μιλώντας σε ημερίδα που διοργάνωσε η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, ΕΕΤΤ, ο Νίκος Σηφουνάκης τόνισε ότι στόχος είναι να επανέλθουν τα ΕΛΤΑ στην περίοδο της κερδοφορίας και να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο η στρατηγική συνεργασία τους με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και με τις ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΕΛΤΑ.

Ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων σημείωσε ότι στο νέο αυτό τοπίο, ο ρόλος της ΕΕΤΤ ως ρυθμιστή της απελευθερωμένης ταχυδρομικής αγοράς είναι κρίσιμος και ουσιαστικός.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στην ημερίδα, η εικόνα της Ταχυδρομικής αγοράς, το 2009 τα ΕΛΤΑ διακίνησαν το 92% των συνολικών αντικειμένων, ενώ το υπόλοιπο 8% διακινήθηκε από ιδιωτικές ταχυδρομικές επιχειρήσεις.

Ωστόσο, τα ΕΛΤΑ εισέπραξαν το 59% των συνολικών εσόδων και το υπόλοιπο 41% μοιράστηκε κυρίως μεταξύ των επιχειρήσεις ταχυμεταφορών. Όπως δείχνουν τα στοιχεία, τη χρονιά που πέρασε εκτιμάται ότι διακινήθηκαν στην Ελλάδα 702 εκατ. ταχυδρομικά αντικείμενα, παρουσιάζοντας μείωση 9,6% και απέφεραν έσοδα της τάξης των 730 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 3% σε σχέση με το 2008.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com