Τετάρτη, 21 Απριλίου 2010

Παραβάτης η ΔΕΗ Κοζάνης

Σημαντικές παραβάσεις εκ μέρους της ΔΕΗ στο νομό Κοζάνης, διαπιστώνει για μια ακόμη φορά ο Συνήγορος του Πολίτη, σύμφωνα με ανακοίνωση της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης.


Τα επίμαχα σημεία που εντοπίζει παραβάσεις ο Συνήγορος του Πολίτη στην έκθεσή του, είναι:

* Η παράταση λειτουργίας των ΑΗΣ (ατμοηλεκτρικού σταθμού) Καρδιάς και Πτολεμαίδας χωρίς εγκεκριμένους περιβαλλοντικούς όρους.

* Η λειτουργία του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου στην ευρύτερη περιοχή, κατά παράβαση των εγκεκριμένων περιβαλλοντικών όρων.

* Η παράβαση εγκεκριμένων περιβαλλοντικών όρων στα ορυχεία της περιοχής.

* Η υπέρβαση των αέριων ρύπων που προέρχονται από μεγάλες διαρροές τέφρας, οι οποίες οφείλονται στη μη τήρηση προβλέψεων των εγκεκριμένων περιβαλλοντικών όρων στα ορυχεία και στους ΑΗΣ σχετικά με τους ταινιόδρομους.

* Η υστέρηση της ΔΕΗ ως προς την ενσωμάτωση των Βέλτιστων Διαθέσιμων Τεχνικών στις μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων και στην εφαρμογή τους, η οποία θα έπρεπε να είχε ξεκινήσει από τις 30 Σεπτεμβρίου του 2009, τόσο για τη διαχείριση της τέφρας στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου, όσο και σε κάθε μελλοντική έγκριση μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Από την πλευρά του, ο νομάρχης Κοζάνης Γιώργος Δακής επισημαίνει ότι αναφορικά με τις παραβάσεις που έχει διαπιστώσει ο Συνήγορος του Πολίτη, "η νομαρχιακή αυτοδιοίκηση έχει επιβάλλει πρόστιμα, έχει θέσει επιτακτικά το θέμα της ενσωμάτωσης και εφαρμογής των Βέλτιστων Διαθέσιμων Τεχνικών, ιδίως στο ζήτημα των αιωρούμενων σωματιδίων και της ιπτάμενης τέφρας και έχει δώσει εντολή οι αρμόδιες υπηρεσίες να παρακολουθούν στενά τις συγκεντρώσεις εκπομπών αερίων ρύπων από τις δραστηριότητες της ΔΕΗ".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

website counter
friend finderplentyoffish.com