Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Α. Γκερέκου: «Τέλειωσε το μοντέλο «ήλιος και θάλασσα»

Η υφυπουργός Πολιτισμού, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑϊ, τόνισε ότι στόχος του υπουργείου είναι να αλλάξει η ταυτότητα του ελληνικού τουρισμού, προσθέτοντας ότι αυτός δεν μπορεί να λειτουργεί με αυτόματο πιλότο. Κατηγόρησε τις κυβερνήσεις της Ν.Δ ότι έκρυβαν τα προβλήματα κάτω από το χαλί.


«Η κρίση μπορεί να είναι ευκαιρία για να διορθώσουμε και λίγο τα κακώς κείμενα, τελείωσε ο αυτόματος πιλότος στον τουρισμό, δεν είμαστε μόνοι μας στη Μεσόγειο όπως κάποτε» σημείωσε.

"Το καμποτάζ στις κρουαζιέρες ήταν θέμα ταμπού και σήμερα γίνεται ένα μεγάλο βήμα με την άρση του" σημείωσε.

Για το ζήτημα των ακριβών τιμών στην Ελλάδα η υφυπουργός Τουρισμού δήλωσε ότι υπάρχει συγκράτηση τιμών. «Θα απορροφηθεί από την αγορά η αύξηση του ΦΠΑ, υπάρχει οδηγία από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων, πρέπει να επικρατήσει η λογική του value for money» σημείωσε.

Όσον αφορά την αναβάθμιση των υποδομών η κ. Γκερέκου επισήμανε ότι από το ΕΣΠΑ υπάρχουν αρκετά χρήματα για μια αναβάθμιση υποδομών πραγματικά φιλική προς το περιβάλλον.

«Στις κορεσμένες περιοχές δεν θα γίνουν επιδοτήσεις σε ξενοδοχεία, εκτός αν οι επιχειρηματίες θέλουν να φτιάξουν κάτι διαφορετικό» δήλωσε. Η υφυπουργός σημείωσε ότι η νέα κυβέρνηση βρήκε συσσωρευμένα προβλήματα στον τουρισμό κρυμμένα κάτω από το χαλί.

«Βρήκαμε 140 εκατ. ευρώ χρέος από οφειλές σε διαφημιστικά πακέτα. Έγινε μια πρώτη αποπληρωμή, κλιμακωτά θα αντιμετωπίσουμε το χρέος, ενώ πρέπει να τρέξουμε και τη νέα μας καμπάνια» τόνισε, προσθέτοντας ότι λόγω έλλειψης χρημάτων υπάρχει αλλαγή τακτικής στη διαφήμιση, στοχευμένη και με όσες λιγότερες δαπάνες είναι δυνατόν.

Η υφυπουργός δήλωσε ότι η χώρα μπορεί να γίνει κέντρο θαλάσσιου τουρισμού. «Είκοσι μαρίνες σήμερα δεν λειτουργούν λόγω γραφειοκρατίας, πρόθεση μας είναι οι διαδικασίες να ξεμπλοκαριστούν» σημείωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com