Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Δημοψήφισμα για την προσφυγή στο μηχανισμό ζήτησε στη Βουλή ο Μ. Κεφαλογιάννης

Τη λαϊκή ετυμηγορία για την προσφυγή στον μηχανισμό στήριξης ζήτησε στη Βουλή η Νέα Δημοκρατία μια ημέρα μετά την διατύπωση αντίστοιχου αιτήματος για δημοψήφισμα από τον ΣΥΡΙΖΑ, μέσω του κοινοβουλευτικού της εκπροσώπου, Μαν. Κεφαλογιάννη.


Ειδικότερα, ο Μ. Κεφαλλογιάνης, πρότεινε στην κυβέρνηση να ενεργοποιήσει το άρθρο 44 του Συντάγματος που δίνει τη δυνατότητα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ύστερα από πρόταση του υπουργικού συμβουλίου και απόφαση της Βουλής, να προκηρύξει δημοψήφισμα για κρίσιμα εθνικά θέματα.

« Όλα τα άλλα είναι πολιτικές διαχείρισης που είναι αδιέξοδες και δεν οδηγούν πουθενά, θα φτάσουμε στο σημείο να συζητούμε χωρίς καμία δυνατότητα διαπραγμάτευσης» ανέφερε τονίζοντας πως η Ν.Δ. είναι αντίθετη με την προσφυγή στο Δ.Ν.Τ. «Πιστεύουμε ότι η Ελλάδα έχει και τα στελέχη και την ωριμότητα να ασκήσει η ίδια πολιτικές» κατέληξε στις δηλώσεις του.

Η απάντηση από την μεριά του ΠΑΣΟΚ ήρθε από τον υφυπουργό Οικονομικών, Φ. Σαχινίδη ο οποίος χρησιμοποίησε τη φράση του Γ. Παπανδρέου από τη θέση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον τότε πρωθυπουργό Κ.Καραμανλή « Ελάτε να ματώσουμε, ελάτε να κάνουμε εκείνες τις αλλαγές που έχει ανάγκη το πολιτικό σύστημα της χώρας γιατί οι πολίτες θα μας πάρουν με τις πέτρες».

« Ποια ήταν η αντίδραση του τότε πρωθυπουργού; Ποια ήταν η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας» ρώτησε ο Φ. Σαχινίδης τον Μ.Κεφαλογιάννη, απαντώντας ο ίδιος ότι « Εφάρμοσαν αυτό που είναι γνωστό ως «απορία ψάλτου βήξ».

Από τη μεριά του ΣΥΡΙΖΑ, ο Π.Λαφαζάνης κάλεσε την κυβέρνηση να διώξει το κλιμάκιο του ΔΝΤ, της Ε.Ε. και της ΕΚΤ. «Να τους πετάξετε έξω από τη χώρα…Τη γιάφκα που αναζητάτε την έχετε μέσα στο υπουργείο Οικονομικών» δήλωσε.

« Το Δ.Ν.Τ. δεν το καλέσαμε εμείς στον ευρωπαϊκό μηχανισμό. Ηταν επιλογή των συντηρητικών δυνάμεων της Ευρώπης» απάντησε ο Φ. Σαχινίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com