Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

Aντιδράσεις προκαλεί η πεζοδρόμηση για μια μέρα στη Θεσσαλονίκη

Πεζοδρομούνται για επτά ώρες αύριο οι εμπορικότεροι δρόμοι της Θεσσαλονίκης, με στόχο την τόνωση της αγοράς. Χαιρετίζει την πρωτοβουλία η Ένωση για τα Δικαιώματα των Πεζών, αλλά κατακεραυνώνει το δήμο Θεσσαλονίκης επειδή παραχωρεί το πλακόστρωτο της παραλίας για πάρκινγκ στα αυτοκίνητα.


Η πεζοδρόμηση των τριών εμπορικότερων δρόμων, Τσιμισκή, Ερμού και Μητροπόλεως, με στόχο την τόνωση της αγοράς, αποτελεί πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, αλλά δεν "αγκαλιάζεται" με την ίδια διάθεση από όλους τους φορείς της πόλης.

Στο τμήμα αυτό της αγοράς, αύριο από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 7 το βράδυ κυκλοφορούν μόνον πεζοί και λεωφορεία. Τις ώρες αυτές οι καταστηματάρχες θα εφαρμόζουν - κατά βούληση - πολιτική χαμηλών τιμών. Για διευκόλυνση πεζών και εποχούμενων η Τροχαία θα διαθέσει δύναμη 70 τροχονόμων.

Επιφυλάξεις και διαφωνίες για την απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου εξέφρασαν ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης και ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας Θόδωρος Αθανάσαρος.

Στο μεταξύ, η Ένωση για τα δικαιώματα των Πεζών χαιρετίζει την πιλοτική πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, να πεζοδρομήσει το κέντρο της πόλης, έστω και για λίγες ώρες . "Δυστυχώς όμως", αναφέρει σε ανακοίνωσή της, "ο πεζοκτόνος δήμος Θεσσαλονίκης αμαυρώνει την απόπειρα εξανθρωπισμού της πόλης υποκλέπτοντας συμψηφιστικά έναν άλλο χώρο από τους πεζούς: Το πλακόστρωτο της νέας παραλίας παραχωρείται ως πάρκιγκ στα αυτοκίνητα!"

Τονίζει μάλιστα ότι μέλη της οργάνωσης και του Δικτύου Κινήσεων Θεσσαλονίκης θα είναι εκεί για να αποτρέψουν την παράνομη στάθμευση οχημάτων στο πλακόστρωτο και να υπερασπιστούν το δημόσιο χώρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com