Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Τα ραντεβού Χριστοφοράκου με υπουργούς του Καραμανλή επιβεβαίωσε η γραμματέας του

Τις συχνές συναντήσεις που είχε με υπουργούς της κυβέρνησης Καραμανλή, ο πρώην ισχυρός άνδρας της Siemens, Μιχάλης Χριστοφοράκος, επιβεβαίωσε η γραμματέας του Κατερίνα Τσάκαλου, κατά την κατάθεσή της στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής


Σύμφωνα με την Κατερίνα Τσάκαλου, ο Μιχάλης Χριστοφοράκος επισκεπτόταν πολλές φορές την Ντόρα Μπακογιάννη στο γραφείο της στο υπουργείο, ενώ έστελνε δώρα στις ονομαστικές εορτές και τα Χριστούγεννα.

Όπως φέρεται να κατέθεσε, ο πρώην επικεφαλής της Siemens Ελλάδος είχε αραιότερες επαφές και με τον πρώην υφυπουργό Οικονομικών, Πέτρο Δούκα, ενώ είχε πραγματοποιήσει και μερικές επισκέψεις στον τότε υπουργό Οικονομίας, Γ. Αλογοσκούφη.

Ακόμη, το "δεξί χέρι" του Μιχάλη Χριστοφοράκου υποστήριξε ότι όσες συναντήσεις και ραντεβού με πολιτικούς καταγράφονταν στο ημερολόγιό του ήταν ακριβέστατα, καθώς καταχωρείτο κάθε αλλαγή ή ματαίωση.

Παράλληλα, η Κατερίνα Τσάκαλου επιβεβαίωσε ότι η ίδια είχε εξασφαλίσει τα εισιτήρια για το ταξίδι του Μιχάλη Λιάπη με τον Μιχάλη Χριστοφοράκο, τον Ιούνιο του 2006, στην Αυστρία. Σύμφωνα με πληροφορίες κατέθεσε ο Μ. Χριστοφοράκος είχε επαφές και με το Γιώργο Βουλγαράκη, ενώ δήλωσε ότι ο μοναδικός πολιτικός που είχε δει να επισκέπτεται τον επικεφαλής της SIEMENS Ελλάδας στο γραφείο του, ήταν ο πρώην υπουργός Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ, Τ. Μαντέλης.

Κατέθεσε δε, ότι κατά την προεκλογική περίοδο πύκνωναν οι επαφές του Μ. Χριστοφοράκου με τους υπεύθυνους οικονομικών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ είτε με πρωτοβουλία δική τους , είτε έπειτα από πρωτοβουλία του ίδιου.

Η κ. Τσάκαλου απάντησε και σε ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ, Κ. Αϊβαλιώτη, ο οποίος ανέφερε: "Βλέπω πολλές φορές να εμφανίζεται (σ.σ. στο ημερολόγιο) το όνομα Σαμαράς, Τσοχατζόπουλος, Κυριάκος Μητσοτάκης, Σκανδαλίδης, Λιάπης, Γείτονας, Βερελής. Είναι οι πολιτικοί που ξέρουμε;". "Μάλιστα" απάντησε η μάρτυρας, με τον Κ. Αϊβαλιώτη να την ξαναρωτά αν "είναι όλοι αυτοί οι πολιτικοί που ξέρουμε". "Μάλιστα" επέμεινε η Κατερίνα Τσακάλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com