Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Σε δική παραπέμπεται αστυνομικός για υπόθεση τοκογλυφίας

Την παραπομπή σε δίκη αστυνομικού που κατηγορείται για υπόθεση τοκογλυφίας από το Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, αποφάσισε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών



Όπως αναφέρεται στο παραπεμπτικό βούλευμα ο κατηγορούμενος είχε δανείσει, το καλοκαίρι του 2008, σε οδηγό ταξί, τον οποίο είχε γνωρίσει εκείνη την περίοδο, το ποσό των 30.000 ευρώ, λόγω οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε.

Μάλιστα, οι δυο τους είχαν συμφωνήσει να του επιστρέψει τα χρήματα τον Οκτώβριο του ίδιου χρόνου, καταβάλλοντας του επιπροσθέτως ένα μικροποσό.

Ωστόσο, λίγες μέρες μετά τη χορήγηση του "δανείου", ο αστυνομικός, που το διάστημα εκείνο υπηρετούσε σε Αστυνομικό Τμήμα της Δυτικής Θεσσαλονίκης, απειλούσε τον οδηγό ταξί, να του υπογράψει αρχικά τρεις συναλλαγματικές, συνολικής αξίας 42.500 ευρώ, και στη συνέχεια άλλες πέντε συναλλαγματικές, αξίας 33.000 ευρώ.

Το καλοκαίρι του 2009 ο οδηγός ταξί κατέφυγε στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος της ΕΛ.ΑΣ.. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν το συνάδελφό τους, την ώρα που παραλάμβανε 58.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, ως μέρος συμφωνίας με το θύμα του για τη διευθέτηση της υπόθεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com