Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Απόπειρα προσλήψεων από το παράθυρο καταγγέλλει η Ν.Δ.

Για ρύθμιση που θα οδηγήσει στην κατάρρευση του οικοδομήματος της διαφάνειας και της αξιοκρατίας στις προσλήψεις κάνει λόγο ο τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Βρούτσης, σχολιάζοντας διάταξη του νομοσχεδίου για την εργασιακή ασφάλεια.


Αναφέρει ότι για τις επιχειρήσεις, οργανισμούς και φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα προβλέπονται κατ' εξαίρεση προσλήψεις με συμβάσεις μερικής απασχόλησης διάρκειας μέχρι έξι μηνών, με δυνατότητα ανανέωσής τους. Όπως υπσοτηρίζει, η αιτιολόγηση θα γίνεται με γενικό, αόριστο, αυθαίρετο και ενδεχομένως διαβλητό τρόπο. Παράλληλα, εκτιμά ότι ο έλεγχος νομιμότητας του ΑΣΕΠ παρακάμπτεται, λόγω της "Ασφυκτικής" προθεσμίας δέκα ημερών για έλεγχο και έγκριση της σχετικής προκήρυξης.

"Είναι προφανές, ότι πάγια πρακτική των Φορέων του Ευρύτερου Δημόσιου Τομέα το επόμενο διάστημα, θα είναι η αόριστη επίκληση δήθεν 'έκτακτων ή επειγουσών αναγκών' και προσλήψεις, χωρίς τον προηγούμενο έλεγχο συνδρομής των προϋποθέσεων από το ΑΣΕΠ", δήλωσε ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης και κάλεσε τον υπουργό Εσωτερικών να αποσύρει άμεσα τη συγκεκριμένη διάταξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com