Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Eνισχύεται ο τομέας υγείας και πρόνοιας στη Β. Ελλάδα

Δύο σημαντικά έργα στον τομέα της υγείας και πρόνοιας για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, συνολικού προϋπολογισμού 9.707.666 ευρώ, παίρνουν το δρόμο της υλοποίησης με απόφαση του γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης Ευθ. Σώκου.


Το πρώτο έργο αφορά την προμήθεια δεκατεσσάρων 14 ασθενοφόρων για τις ανάγκες του ΕΚΑΒ στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης, προϋπολογισμού 980.000 ευρώ.

Το δεύτερο έργο είναι η κατασκευή μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων με τίτλο «Νέο Ιωακειμείο Γηροκομείο» της Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης με προϋπολογισμό 8.727.666 ευρώ.

Το νέο κτιριακό συγκρότημα, δυναμικότητας εκατό (100) κλινών, θα κατασκευαστεί από τη Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως και θα απαρτίζεται από ένα διώροφο κτίσμα με υπόγειο και ένα δεύτερο ισόγειο κτίσμα συνολικής επιφάνειας 2.177 τμ και συνολικής επιφάνειας δόμησης 3.461 τμ.

Η μονάδα έχει ως σκοπό την παροχή υπηρεσιών περίθαλψης, κοινωνικής υποστήριξης, φιλοξενίας, λειτουργικής και κοινωνικής αποκατάστασης χρονίως πασχόντων ενηλίκων και ατόμων τρίτης ηλικίας. Το 10% της συνολικής δυναμικότητας της μονάδας θα διατίθεται για τη φιλοξενία απόρων ηλικιωμένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com