Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Θεσσαλονίκη: Καταδίκη των τεσσάρων διαδηλωτών για τα επεισόδια της Συνόδου Κορυφής του 2003

Σε ποινή φυλάκισης έξι μηνών, με 3ετή αναστολή, καταδικάστηκαν από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης οι τέσσερις διαδηλωτές, που κατηγορούνταν για τα επεισόδια της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Θεσσαλονίκη, τον Ιούνιο του 2003.



Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο αθώωσε, με τις ψήφους των ενόρκων (κατά πλειοψηφία 4-3), τους κατηγορούμενους για τα αδικήματα της κατοχής εκρηκτικών υλών και της έκρηξης, ενώ με τις ίδιες ψήφους και κατά μετατροπή του κατηγορητηρίου, τους έκρινε ένοχους για την πράξη της απλής στάσης -από διακεκριμένη στάση- επιβάλλοντας ποινή φυλάκισης έξι μηνών με αναστολή, σε καθέναν.

Στο εδώλιο κάθισαν ο Βρετανός Σάιμον Τσάπμαν, ο Ισπανός Φερνάντο Περέζ, ο Σύρος Σουλεϊμάν Ντακντούκ και ο Μιχάλης Τραϊκάπης, οι οποίοι πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί κατά περίπτωση σε ποινές φυλάκισης 5,5 ετών και κάθειρξης 7 και 8,5 ετών. Οι κατηγορούμενοι είχαν αφεθεί ελεύθεροι, καθώς το δικαστήριο δέχτηκε η έφεσή τους να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα.

Ο Έλληνας διαδηλωτής, που κρατείται προσωρινά από τον περασμένο Σεπτέμβριο ως κατηγορούμενος για συμμετοχή σε ένοπλη ληστεία σε τράπεζα στα Ψαχνά Ευβοίας, δεν παρέστη στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο και εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιο δικηγόρο.

Οι κατηγορούμενοι στις απολογίες τους αρνήθηκαν τη συμμετοχή τους στα επεισόδια, υποστηρίζοντας ότι η σύλληψή τους ήταν «προϊόν σκευωρίας» της Αστυνομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com