Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Μέσω τραπεζών οι πληρωμές του ΙΚΑ

Μέσω τραπεζών θα γίνονται πλέον οι πληρωμές του ΙΚΑ προς τους δικαιούχους. Η διαδικασία για τη χορήγηση των παροχών και την κατάθεση των δικαιολογητικών δεν θα αλλάξει.

Οι δικαιούχοι θα πρέπει προσκομίσουν στα Τμήματα Παροχών ή στο Τμήμα Μητρώου του υποκαταστήματος του τόπου κατοικίας τους:

1. Τον αριθμό Μητρώου Ασφαλισμένου -ΑΜΑ - που προκύπτει είτε από το βιβλιάριο υγείας είτε από Απόσπασμα Ατομικού Λογαριασμού Ασφάλισης.
2. Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατηρίου και φωτοτυπία.
3. Το πρωτότυπο Τραπεζικό βιβλιάριο και φωτοτυπία της πρώτης σελίδας αυτού με πρώτο όνομα του άμεσα ασφαλισμένου. Ο αριθμός ΙΒΑΝ θα πρέπει να διακρίνεται στη φωτοτυπία.

Αν ο δικαιούχος δεν διαθέτει βιβλιάριο θα πρέπει να καταθέσει χαρτί από την τράπεζα στο οποίο θα αναγράφεται ο αριθμός του λογαριασμού, τα στοιχεία του δικαιούχου και τα στοιχεία της Τράπεζας.

Για τους συνταξιούχους που ήδη έχουν ανοίξει λογαριασμό για την καταβολή της σύνταξής τους, θα ισχύει ο ίδιος λογαριασμός. Για τους απασχολούμενους σε οικοδομοτεχνικά έργα, η πίστωση θα γίνεται στους λογαριασμούς που καταβάλλεται το αδειοδωρόσημο.

Οι εξαιρέσεις

Δεν θα πληρώνονται μέσω τραπέζης οι παροχές σε Ευρωπαίους ασφαλισμένους που μένουν προσωρινά στην Ελλάδα και είναι κάτοχοι Ευρωπαϊκής Κάρτας Ασφάλισης Ασθενείας ή Πιστοποιητικού Προσωρινής αντικατάστασης, τα έξοδα κηδείας και οι προκαταβολές και εκκαθαρίσεις που αφορούν νοσηλεία στο εξωτερικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com