Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

«Τειρεσίας» για ληξιπρόθεσμα από το υπουργείο Οικονομικών

Στη βάση δεδομένων του υπουργείου Οικονομικών για μηνιαίο έλεγχο και παρακολούθηση ακόμα και μετά την εξόφληση των οφειλών τους θα παραμένουν οι οφειλέτες που εντοπίζονται από τις διασταυρώσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών. Στη σχετική ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ αναφέρεται πως μέχρι τώρα έχουν γίνει 10 κατασχέσεις ενώ υπόσχεται περισσότερες στο άμεσο μέλλον.


Η πρακτική της "παρακολούθησης" των οφειλετών, παραπέμπει στο σύστημα "Τειρεσίας" που χρησιμοποιείται για τις επιταγές που δεν πληρώνονται και οι εκδότες τους μπαίνουν στη "μαύρη λίστα". Είναι η πρώτη φορά που από το ΥΠΟΙΚ ανακοινώνεται ότι θα υπάρχει παρακολούθηση φορολογούμενων για ληξιπρόθεσμες οφειλές ακόμα και μετά την αποπληρωμή τους. Βέβαια το παραπάνω θα ισχύει για όσους οι διασταυρώσεις έδειξαν ότι κατέχουν περιουσία και δεν πληρώνουν τις οφειλές.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών:

-Από τους 990 οφειλέτες που εντοπίστηκαν σε Μύκονο και Σαντορίνη, οι 540 εξόφλησαν τις οφειλές τους, οι 105 προχώρησαν σε ρύθμιση και 122 είχαν οφειλές μικρότερες των 300 ευρώ. Για 11 από τους οφειλέτες, που δεν εξόφλησαν ή δεν ρύθμισαν τις οφειλές τους ή δημιούργησαν νέες οφειλές, υπάρχει δικαστική αναστολή είσπραξης, για 15 άλλους έχουν δοθεί παραγγελίες κατάσχεσης και έχουν ολοκληρωθεί μόνο 2 κατασχέσεις.

-Από τους 279 οφειλέτες που εντοπίστηκαν με ακίνητα στην Αθήνα, 136 εξόφλησαν τις οφειλές τους, 88 τις έχουν ρυθμίσει και 24 έχουν οφειλές μικρότερες των 300 ευρώ. Για 8 από τους οφειλέτες, που δεν εξόφλησαν ή δεν ρύθμισαν τις οφειλές τους ή δημιούργησαν νέες οφειλές, έχουν δοθεί παραγγελίες κατάσχεσης και ολοκληρώθηκαν 8 κατασχέσεις.

-Από τους 90 οφειλέτες που εντοπίστηκαν στην υπόλοιπη χώρα 2 εξόφλησαν τις οφειλές τους και 31 ρύθμισαν τις οφειλές τους. Ακόμη για 9 έχουν δοθεί παραγγελίες κατάσχεσης, για 14 σχηματίστηκε φάκελος κατάσχεσης και για 13 εκδόθηκε πρόγραμμα πλειστηριασμού.

-Από τους 561 κληρονόμους με ληξιπρόθεσμες οφειλές που εντοπίστηκαν, οι 31 εξόφλησαν τις οφειλές τους και 193 έκαναν ρύθμιση. Επίσης για 49 οφειλέτες έχουν δοθεί παραγγελίες κατάσχεσης και για 16 σχηματίστηκε φάκελος κατάσχεσης.

-Από τους 547 οφειλέτες με ληξιπρόθεσμες οφειλές που εντοπίστηκαν με ακίνητα σε Βούλα, Βουλιαγμένη, Ψυχικό, Φιλοθέη, Εκάλη, Ν. Ερυθραία, Πανόραμα, οι 85 εξόφλησαν τις οφειλές τους και 110 τις έχουν ρυθμίσει. Για 75 έχουν δοθεί παραγγελίες κατάσχεσης και για 24 σχηματίστηκε φάκελος κατάσχεσης.

-Το υπουργείο έδωσε στοιχεία και για φαρμακεία με ληξιπρόθεσμες οφειλές. Από τις 235 περιπτώσεις που εντοπίστηκαν, οι 144 οφειλέτες εξόφλησαν και 49 ρύθμισαν τις οφειλές τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com