Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Οι εξελίξεις στην Αίγυπτο, με το κύμα των διαδηλώσεων για την παραίτηση Μουμπάρακ, τα νέα μέτρα που εισηγείται το κλιμάκιο της τρόικας που θα εγκρίνει την 4η δόση του δανείου, καθώς και η νέα περαίωση του υπουργείου Οικονομικών κυριαρχούν στα σημερινά πρωτοσέλιδα.



ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Από μια κλωστή η εξέγερση. Καταρρέει ο Μουμπάρακ, παρά την επιθυμία Ε.Ε. και ΗΠΑ να σωθεί η πολιτική του"

Τον ξεσηκωμό των Αιγυπτίων κατά του καθεστώτος Μουμπάρακ αναλύει η "Ε" στο βασικό της θέμα. "Έτοιμος να υποστηρίξει τα «νόμιμα δικαιώματα του λαού» δηλώνει ο αιγυπτιακός στρατός, αλλά ζητεί ειρηνικές διαδηλώσεις. Η χώρα μετακινείται έτσι ένα βήμα πιο κοντά προς την αλλαγή καθεστώτος. Χιλιάδες λαού παραμένουν στους δρόμους, απορρίπτοντας τη νέα κυβέρνηση του Μουμπάρακ και απαιτώντας την αποχώρησή του. Στόμα με στόμα (Ίντερνετ και κινητά παραμένουν εν πολλοίς κλειστά) οι εξεγερμένοι Αιγύπτιο οργανώνουν σήμερα μεγάλες διαδηλώσεις σε Κάιρο και Αλεξάνδρεια. Κανονικά λειτουργεί η διώρυγα του Σουέζ, ωστόσο αυξήθηκε η τιμή του πετρελαίου στις αγορές. Σε ρόλο Πόντιου Πιλάτου, ΗΠΑ και Ε.Ε. αρνούνται να πάρουν αποστάσεις από την πολιτική του εκλεκτού τους Χόσνι Μουμπάρακ-για τον οποίο 'ανησυχεί' το Ισραήλ- και ζητούν ειρηνική 'μετάβαση' στην επόμενη μέρα. Συρία και Ιορδανία θεωρούν ότι ο 'ιός" των λαϊκών εξεγέρσεων θα τις προσπεράσει", αναφέρει η εφημερίδα.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Αλλάζουν τα ωράρια στις Δημόσιες Υπηρεσίες κατ΄απαίτηση της Τρόικας"

Σε "αλλαγές - σοκ" στο ωράριο εργασίας των δημοσίων υπαλλήλων, που δρομολογεί η κυβέρνηση κατ΄απαίτηση της τρόικας, αναφέρεται η εφημερίδα. Όπως σημειώνει: "Σε πρώτη φάση εξετάζεται η επιμήκυνση κατά μία ώρα της λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών. Αυτό θα γίνει μέσω της τροποποίησης της ώρας προσέλευσης του προσωπικού".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Κωλοτούμπα Μπουτάρη για τους συμβασιούχους. Άλλα έλεγε προεκλογικά, άλλα λέει τώρα"

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "30 χρόνια κατοχή. Τι σημαίνει για την Ελλάδα η «μόνιμη δημοσιονομική ισορροπία"

"Απολύσεις στο Δημόσιο, μειώσεις μισθών και συντάξεων, καταιγίδα άμεσων και έμμεσων φόρων, γενικευμένο ξήλωμα των εργασιακών δικαιωμάτων", γράφει η εφημερίδα.

ΕΘΝΟΣ: "5 ρίχτερ από την τρόικα στους εργαζομένους. Νέο κύμα ανατροπών στον ιδιωτικό τομέα"

"Ρυθμίσεις μόνιμου χαρακτήρα, που αλλάζουν ριζικά το πλαίσιο των κοινωνικών και εργασιακών σχέσεων αξιώνει η τρόικα από την κυβέρνηση", σύμφωνα με την εφημερίδα, η οποία τονίζει ότι "τα πέντε μέτρα, που προκαλούν σεισμό, είναι η καθιέρωση ατομικών συμβάσεων και ελαστικού ωραρίου, η μείωση αποζημιώσεων, εφάπαξ και επικουρικών συντάξεων".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Σφοδρα αντίθετο το Σύνταγμα των Ελλήνων στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση"

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Καρατζαφέρης: Γιατί φοβάμαι κύμα μεταναστών από τη Β. Αφρική"

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "ΕΞΤΡΑ ΦΠΑ για 800.000 επιχειρήσεις"

"Πρωτοφανής μεθόδευση της κυβέρνησης στα «ψιλά γράμματα» του φορολογικού. Αλλά και δύο «δώρα» σε φοροφυγάδες και εφοπλιστές. Χαρίζουν πρόστιμα αναδρομικά σε όσους έχουν εκδώσει εικονικά τιμολόγια και πριν από την περαίωση. Εξαιρούνται από το φόρο 15% τα ακίνητα που εκμισθώνουν offshore εταιρίες σε ναυτιλιακούς ομίλους", σημειώνει η εφημερίδα.

ΕΣΤΙΑ: "Τεράστιες ευθύνες για τα ελλείμματα"

Σύμφωνα με την εφημερίδα, "οι ευθύνες για την συνέχιση συσσωρεύσεων ελλειμμάτων είναι τεράστιες. Βαρύνουν ολόκληρο το πολιτικό μας σύστημα, αλλά πρωτίστως την Κυβέρνηση Παπανδρέου. Αυτή ευθύνεται για όσα γίνονται ή δεν γίνονται τους τελευταίους 16 μήνες".

Η ΑΥΓΗ: "Ισόβια κάθειρξη"

Για "σχέδιο πανευρωπαϊκής μόνιμης λιτότητας", που προωθούν Βερολίνο - Παρίσι προκειμένου να συναινέσουν στην ενίσχυση του μηχανισμού στήριξης, κάνει λόγο η "Αυγή". "Ανανέωση του δανεισμού, νέα μέτρα και «συνταγματοποίηση» της δημοσιονομικής πειθαρχίας συζητεί η κυβέρνηση υποκύπτοντας στις γερμανικές αξιώσεις", προσθέτει η εφημερίδα.

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Η περαίωση δεν έχει τέλος. Απόφαση του υπ. Οικονομικών οδηγεί πάλι στην εφορία τους... περαιώσαντες"

"Αρχές Μαρτίου ξεκινάει η αποστολή συμπληρωματικών εκκαθαριστικών σημειωμάτων για υποθέσεις που έχουν υπαχθεί στην περαίωση (Ν. 3888/2010) και για τις οποίες κατά τη διάρκεια των ελέγχων έχουν προκύψει νέα στοιχεία", αναφέρει η εφημερίδα.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Στέλνουν τελεσίγραφο στον Μουμπάρακ"

Στον ξεσηκωμό των Αιγυπτίων αναφέρεται και η Καθημερινή. "Τελεσίγραφο κατά του Χόσνι Μουμπάρακ, αξιώνοντας την άμεση αποχώρησή του από την εξουσία, θα απευθύνουν σήμερα οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης της Αιγύπτου, σε μια από τις πιο κρίσιμες στιγμές της λαϊκής εξέγερσης και ενώ ήδη έχουν χάσει τη ζωή τους 138 άτομα", σύμφωνα με την εφημερίδα.

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: " Αυξήσεις εσείς, απεργίες εμείς. Ο Φλεβάρης τελικά θα είναι ο πιο... θερμός μήνας του έτους"

Στις απεργίες στον χώρο των μέσων μαζικής μεταφοράς, σε συνδυασμό με τις αυξήσεις των εισιτηρίων, καθώς και στις κινητοποιήσεις γιατρών και φαρμακοποιών αναφέρεται το πρώτο θέμα της εφημερίδας.

Ο ΛΟΓΟΣ: "Η Αίγυπτος και το ντόμινο των εξεγέρσεων"

"Με τη χθεσινή γενική απεργία και την "πορεία ενός εκατομμυρίου" ανθρώπων, που προγραμματίζεται για σήμερα, οι Αιγύπτιοι αρνούνται να αποδεχθούν τις πολιτικές εξελίξεις και συνεχίζουν να αξιώνουν την παραίτηση Μουμπάρακ", αναφέρει η εφημερίδα

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Εξέγερση του αιγυπτιακού λαού. Ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις ελέγχου των εξελίξεων".

"Στην Αίγυπτο βρίσκεται σε εξέλιξη κοινωνική εξέγερση, με το λαό στους δρόμους. Ταυτόχρονα, είναι άμεση η επιδίωξη των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, μέσα από την υποκριτική υπεράσπιση των ελευθεριών του λαού της Αιγύπτου, να ελέγξουν τις εξελίξεις με εναλλακτικές λύσεις που να διασφαλίζουν τα συμφέροντα των μονοπωλίων", σημειώνει ο Ριζοσπάστης.

ΤΑ ΝΕΑ: "Το πακέτο Μέρκελ για την Ελλάδα και την Ευρώπη"

"Ενιαία πολιτική για τις χώρες της ευρωζώνης με δεσμεύσεις για τους φόρους, τις συντάξεις και το έλλειμμα προβλέπει το πακέτο που προωθεί η γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ στη Σύνοδο Κορυφής της ερχόμενης Παρασκευής", αναφέρουν ΤΑ ΝΕΑ.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Ανυπακοή για το χαράτσι στον ΟΑΣΘ"

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Ανησυχία επιχειρήσεων για επενδύσεις 800 εκατ."

"Με ανησυχία αλλά και ψυχραιμία παρακολουθεί η ελληνική επιχειρηματική κοινότητα τις εξελίξεις στην Αίγυπτο, καθώς το συνολικό ύψος των επενδυμένων ελληνικών κεφαλαίων στη χώρα εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 800 εκατ. ευρώ", σύμφωνα με την εφημερίδα.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Ανοίγει εργασιακό και ασφαλιστικό"

Αντιμέτωπη με πέντε νέα αιτήματα της τρόικας θα βρεθεί τις επόμενες ημέρες η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με την εφημερίδα. "Οι απαιτήσεις των ελεγκτών Ε.Ε., ΔΝΤ και ΕΚΤ εστιάζονται κατά κύριο λόγο στο εργασιακό και το ασφαλιστικό. Δυσαρέσκεια υπάρχει στην τρόικα και για το γεγονός ότι οι διοικητές των ΔΕΚΟ αγνόησαν την επιστολή του Γ. Παπακωνσταντίνου για μείωση των μισθών", σημειώνει.

ΚΕΡΔΟΣ: "Μεγαλώνει η «μαύρη τρύπα» των δημόσιων νοσοκομείων"

"Σε εκταμίευση ποσού 480 εκατ. ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό προχώρησε το ελληνικό δημόσιο, μόνο για το 2009, προκειμένου να καλύψει τις ζημιές δέκα κρατικών νοσοκομείων, που έφτασαν τα 471 εκατ. ευρώ", τονίζεται στο πρώτο θέμα της εφημερίδας.

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Χρονοδιάγραμμα για έξοδο από την κρίση του χρέους"

"Οι Ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει να στείλουν, την Παρασκευή, ένα σαφέστατο μήνυμα στις αγορές, στο πλαίσιο της «συνολικής απάντησης» στην κρίση δημόσιου χρέους, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο", σημειώνει η Ναυτεμπορική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com